FOTO: Proteste în Tîrgu Mureș, vineri și sâmbătă. Paternitatea lui Dragnea revendicată de Darth Vader Galerii Foto
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1799 Vizualizări

FOTO: Proteste în Tîrgu Mureș, vineri și sâmbătă. Paternitatea lui Dragnea revendicată de Darth Vader

Câteva mii de români și maghiari au protestat din nou vineri și sâmbătă în Tîrgu Mureș împotriva adoptării OUG nr. 13/2017, împotriva Guvernului și împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea. Oamenii s-au adunat pentru a 4-a și a 5-a seară în central orașului în fața Prefecturii în jurul orei 19.00.

S-a mărșăluit prin centru și prin cartierul Dâmbu, vineri, în timp ce sâmbătă manifestația a avut loc doar în centrul orașului. Tîrgumureșenii s-au mobilizat cu mic cu mare, de la copii foarte mici, până la bunici pentru a-și arăta nemulțumirea față de modul în care Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale și față de prevederile acesteia. Oamenii au cerut anularea ordonanței și demisia Guvernului.

Darth Vader: „Dragnea, I am your father!”

Cred că sâmbătă seară creativitatea protestatarilor a animat piața din fața Prefecturii, de la pancartele cu mesaje acide la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea, până la sosirea unui grup de oameni costumați în personaje din Star Wars. Pe pancarta lui „Darth Vader” scria în limba engleză și în maghiară (pe verso) „Dragnea, eu sunt tatăl tău”.
Protestatarii îl consideră pe Liviu Dragnea principalul artizan al situației, lucru care se vede și din numărul mare de pancarte cu mesaje care i se adresează direct și din scandările oamenilor, dintre care, de asemenea, foarte multe îl țintesc.

OUG 13, abrogată. Protestele continuă

Când s-a aflat în stradă că premierul Grindeanu a anunțat că va abroga sau proroga OUG 13, oamenii au reacționat cu circumspecție. Unul dintre oamenii care era lângă mine, chiar a spus: „Stați, stați nu săriți!”. Una dintre scandările care au venit ca o replică a declarațiilor lui Grindeanu a fost: „Demisia!”. Așa că protestele vor continua și astăzi.

Guvernul a abrogat OUG 13. Noua ordonanță, de abrogare, intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial. Deocamdată, textul ei nu este public. Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi, convocate pentru ora 14:00, figurau abrogarea OUG 13/2017, dar  şi un memorandum cu tema „Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017”. (sursa: digi24.ro)

FOTO: Proteste în Tîrgu Mureș, vineri și sâmbătă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE