Grădiniță nou nouță pentru preșcolarii din Hodac Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Grădiniță nou nouță pentru preșcolarii din Hodac

Preșcolarii din localitatea Hodac beneficiază din acest an de o grădiniță nouă, care urmează a fi inaugurată official luni, 20 februarie în prezența oficialităților locale și județene. Noua grădiniță face parte din proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET), proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), beneficiari fiind cei 109 preșcolari din Hodac.

”Proiectul a fost început în perioada fostei conduceri administrative. Lucrările la această învestiție au început în 2016, an în care au fost și finalizate, mai exact la finele anului trecut, în luna decembrie. Recepția lucărilor a avut loc în luna decembrie, iar inaugurarea nu am putut-o face din cauză că a trebuit să mai completăm cu mici lucruri, astfel ca grădinița să fie pusă la punct în totalitate. Copnstrucția grădiniței este una nou nouță, de la temelie. Această nouă grădiniță oferă preșcolarilor cele mai bune condiții pentru cele cinci grupe de copii, respectiv 109 preșcolari care se bucură de cele mai bune condiții, practic fiecare grupă are sală și baie proprie. Copiii și cele cinci educatoare sunt foarte mulțumimi de condițiile care le sunt puse la dispoziție. Noi de asemenea suntem mulțumiți de constructor, de calitatea lucrării care au efectuat-o. Proiectul a fost foarte bine gândit astfel încât satisface toate nevoile copiilor, a educatorilor, astfel că ei beneficiză de toate condițiile unei grădinițe moderne. Este foarte important ca acești copii să beneficieze de toate condițiile. Acesta este și scopul nostru, să ne îngrijim de educația celor mici, să aibă cele mai bune condiții, în special căldură pe timpul iernii, la care se adaugă toate condițiile necesare”, ne-a declarat Ioan Fărcaș, primarul comunei Hodac.

Proiecte pentru 2017

2 (2)Pentru anul 2017 primăria Hodac are în vedere și alte proiecte, respectiv asfaltări de străzi și construirea a două capele la Hodac și Toaca. ”Inaugurarea grădiniței este primul eveniment mai important din acest an la nivel de comună, iar în funcție de ce buget vom avea vom demara și alte investiții. Aici mă refer la asfaltarea a două străzi și  construcția capelelor mortuare. Străzile care vrem să le sfaltăm sunt în localitățile Dubiște pe o lungime de 1,6 kilometri și Toaca, pe o lungime de 2,1 kilometri. În ce privește capele mortuare, una este la Hodac și una la Toaca. De asemenea mai dorim să achiziționăm și o mașină de pompieri, dar toate acestea sunt condiționate de cum va fi bugetul pe acest an”, a menționat primarul comunei Hodac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE