Home / Slider / Rolul internetului în traficul de persoane

Rolul internetului în traficul de persoane

Distribuie

 

Timp de câteva zile, în perioada 1 februarie – 3 februarie, specialiştii Centrului Regional Tîrgu Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane au avut ocazia să transmită sfaturi şi idei legate de modul în care putem fi în siguranţă în mediul on-line.

Aceste activităţi se înscriu în seria dedicată „ Zilei Siguranţei pe internet” sărbătorită anual la începutul lunii februarie, şi s-a dorit a fi un exerciţiu de conştientizare a pericolelor care există în mediul on-line, atunci când este folosită necorespunzător tehnologia de comunicare, potrivit informațiilor furnizate de comisar şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela –  Coordonator Centrul Regional Tîrgu Mureş al A.N.I.T.P.

Au fost aduse în atenţie discuţiile şi informaţiile vehiculate de tineri prin intermediul reţelelor de socializare şi în comunităţile on-line, cu atât mai mult cu cât tehnica permite accesarea acestora de pe telefoane mobile din orice locaţii, putând fi astfel victime ale traficanţilor de carne vie şi a infracţiunilor din mediul informatic.

Ca un element de noutate, activitatea din acest an a avut sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice – la activităţi fiind prezent şi un ofiţer care a adus în atenţie infracţiunile care pot fi comise prin postarea de date şi informaţii pe internet, care pot fi folosite de persoanele rău-intenţionate sau care vor să exploateze copii şi tineri.

Activităţile au vizat şcolile gimnaziale din Iernut, Ungheni, Sântana de Mureş, Corunca şi Liceul Tehnologic din Iernut, beneficiari fiind un număr de aproximativ 222 elevi şi 14 cadre didactice, toţi primind cu interes informaţiile prezentate, conştientizând că fac parte din grupul vulnerabil la acest fenomen.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.