Campanie de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală, la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Campanie de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală, la Târgu-Mureș

Din dorința de a susține educația pentru sănătate, educația sexuală și prevenția, reprezentanții Asociației caritabile Citolab din Târgu-Mureș, înființată anul trecut, lucrează la două campanii sociale dedicate persoanelor cu venituri reduse, cât și liceenilor din municipiul Târgu-Mureș și din județul Mureș.

Prima campanie se referă la prevenirea și depistarea precoce a bolilor cu transmitere sexuală și este destinată atât femeilor, cât și bărbaților cu venituri reduse. De asemenea, specialiștii și-au propus să efectueze gratuit teste pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin și să informeze femeile cu privire la această afecțiune. Această campanie va avea loc în data de 18 februarie, iar înscrierile încep în data de 13 februarie. Persoanele care doresc să se înscrie în această campanie pot afla informații suplimentare de la coordonatorii acesteia, la numărul de telefon: 0726-776.633 sau la adresa de e-mail: accitolab@gmail.com.
„Asociația caritabilă Citolab s-a înființat anul trecut, iar prin strângerea de cei 2% de la persoanele din Târgu-Mureș avem un fond pe care dorim să-l utilizăm în folosul comunității. În data de 18 și 19 februarie vom demara o campanie de depistare precoce a bolilor cu transmitere sexuală, care este destinată atât femeilor, cât și bărbaților, în special persoanelor cu venituri mici. În cadrul campaniei, vor fi efectuate teste pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Ne-am propus să efectuăm teste unui număr de aproximativ 200 persoane”, a precizat dr. Lucian Horga, coordonatorul campaniei.

Educație pentru sănătate în școli
O altă campanie inițiată de către Asociația caritabilă Citolab vizează elevii de liceu din județul Mureș, care vor lua parte la ore de educație pentru sănătate și ore de educație sexuală. Orele vor fi organizate sub formă de lecții deschise și se vor desfășura în afara orelor de curs. Liceenilor le vor fi prezentate informații importante despre bolile cu transmitere sexuală și vor primi sfaturi și recomandări.
„De asemenea, începând din semestrul II, vom demara o campanie de informare în liceele din municipiul Târgu-Mureș și din județul Mureș. Vom ține ore de educație sexuală și ore de educație pentru sănătate, la care să participe medicul, părinții și preotul. Ne dorim să organizăm lecții deschise în afara orelor de curs, la care să participe elevii de liceu. Am purtat deja discuții cu reprezentanții mai multor școli din Târgu-Mureș și din localitățile învecinate și urmează să stabilim exact când și sub ce formă vom organiza aceste întâlniri”, a arătat dr. Lucian Horga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE