VIDEO: Discurs emoționant al reprezentantei absolvenților Școlii Doctorale de la UPM Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1197 Vizualizări

VIDEO: Discurs emoționant al reprezentantei absolvenților Școlii Doctorale de la UPM

Absolvenții Școlii Doctorale de Litere, Științe Umaniste și Aplicate, promoția 2013-2016, au a primit diplomele de doctor. Decernarea diplomelor a avut loc, marți, 7 februarie, de la ora 12.00, în Sala Senatului Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș. „În 2016 au fost 3 etape de susținere a Tezelor de Doctorat în luna iunie, în luna iulie și în luna septembrie. Toate tezele de doctorat care au fost susținute în 2016 de către actuala promoție au fost validate de CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare)”, a spus prof. univ. dr. Iulian Boldea, directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul UPM. Iulian Boldea și-a continuat discursul din deschiderea evenimentului prin a prezenta, pe scurt, istoricul Școlii Doctorale.

Foto 2 UPM

Absolvenții Școlii Doctorale a UPM, îndemnați să-și publice lucrările

Boldea a subliniat sprijinul primit din partea conducerii Universității „Petru Maior”, apoi a citit numele absolvenților și titlurile tezelor de doctorat ale acestora. „Sper ca aceste teze, după ce vor fi revăzute să fie publicate. M-aș bucura foarte mult ca aceste teze să intre în seria tezelor de doctorat ale Școlii Doctorale care au fost deja publicate și care au avut ecouri favorabile foarte multe dintre ele”, le-a transmis Iulian Boldea absolvenților. Același îndemn de a-și publica lucrările l-au primit și din partea prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan, conducător de lucrări de doctorat.

absolvenții Școlii Doctorale

Toți absolvenții Școlii Doctorale, promoția 2013-2016, a UPM sunt profesori în învățământul preuniversitar. „Pentru ce ați făcut până acum noi v-am lăudat la susținere, vă aplaudăm și acuma. Ne lăudăm cu voi, ne mândrim cu voi. Sunteți, practic, certificatele noastre cele mai bune”, le-a spus Alexandru Cistelecan absolvenților. „Mă aștept întâi să faceți un corp organic de elită al profesorimii din arealul nostru. Dar nu sunt numai oameni din zona noastră, avem și oameni din jurul Bucureștiului sau chiar de la București. Oricum, de oriunde sunteți, să se vadă că sunteți din elita dăscălimii. Să nu vă lăsați complexați de eventualele observații răutăcioase”, le-a transmit Cistelecan, referindu-se apoi la publicarea lucrărilor.

„Nu pierdeți vremea (…) acum, recitiți-o, reexaminați-o cu exigența pe care ați dobândit-o cu siguranța pe care o aveți acum, cu certitudinea propriei voastre valori și valorificați-o cât se poate de repede”.

„Universitatea „Petru Maior” nu figurează printre instituțiile suspectate”

Călin Enăchescu le-a înmânat la sfâșitul discursurilor diplomele de doctor absolvenților din 2016. „Am deosebită emoție în momentul în care semnez aceste diplome de doctor”, a spus prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rectorul Universității „Petru Maior”, apreciind efortul depus și eventualele sacrificii făcute de absolvenți pentru a reuși în redactarea tezelor.

Atât Călin Enăchescu cât și Cornel Sigmirean au făcut referire la cazurile de plagiat semnalate de presa națională în ultimii ani. „Astăzi nu se poate minți, deși sunt unii care vor să facă din minciună o virtute. Automat sunt cei care imediat deconspiră minciuna. Ca urmare, astăzi sunt mai multe site-uri care monitorizează cercetarea științifică. Și vă rog să verificați! Veți descoperi cu mare bucurie că Universitatea „Petru Maior” nu figurează printre instituțiile suspectate. Ceea ce pentru noi este o mândrie și ne-a adus multă onoare”, a transmis prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, șeful Senatului UPM, și conducător de lucrări în cadrul Școlii Doctorale – domeniul Istorie.

foto 3 UPM

Proiecte pentru obținerea de granturi de cercetare

Conf. univ. dr. Giordano Altarozzi i-a felicitat pe proapeții doctori și le-a spus că acum au toate instrumentele pentru a merge mai departe pe picioarele lor, referindu-se, în primul rând, la continuarea activității academice și de cercetare. „De acum, se deschid multe oportunități pentru voi în domeniul cercetării. Sunt mari provocări, în primul rând provocări financiare. Cercetare fără o finanțare în spate nu se poate duce. Omul mai trebuie să și trăiască. (…) În calitate de doctori, astăzi, puteți să depuneți proiecte de cercetare fie în echipe, fie individuale, și suntem siguri că Universitatea „Petru Maior” va fi bucuroasă să vă primească în această calitate, dacă veți reuși să obțineți prin competiție un grant de cercetare”, a spus Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere.

Discurs emoționant al reprezentatei absolvenților

Absolventa Școlii Doctorale, dr. Carmen Elena Florea, din București, a vorbit despre experiența avută la Tîrgu Mureș, la Universitatea „Petru Maior” și în numele colegilor săi. „În primul rând, vă asigur că este un moment extrem de solemn, de onorant, de emoționant și de fericit că suntem aici cu toții. Sunt emoționată, dar sunt o generație minunată și puteți să fiți mândri de noi. Puteți să păstrați pentru dumneavoastră peste timp acest stop cadru cu niște oameni într-adevăr foarte uniți, care au avut ce să învețe și au de ce să vă fie recunoscători”, a spus dr. Carmen Elena Florea.

„Este o lecție profundă de viață, o lecție profundă de mărinimie pe care am dobândit-o aici – ca un decalog. (…) Un decalog în care aș include înțelepciune, devotament, încredere, exigență, bunătate, blândețe și tot ceea ce pentru noi ar putea să însemne dragoste. Dragoste pentru tot cei din jurul nostrum și pentru cei de la care am avut de preluat această lecție”, a adăugat, transmițându-le profesorilor coordonatori în numele colegilor săi că nu-i vor dezamăgi. „Cu siguranță, vor mai veni și alții, aici, în inima țării, pentru că este un model și o inimă la propriu și la figurat de profesionalism, de eleganță, de noblețe și de a învăța să dăruiești”, a mai spus dr. Carmen Elena Florea.

Absolvenții Școlii Doctorale de Litere, Științe Umaniste și Aplicate, promoția 2013-2016

Absolvenții promoției 2013-2016 ai Școlii Doctorale de Litere, Științe Umaniste și Aplicate sunt: Valeria Cioată, „Elemente religioase în lirica generației ’60”; Angelica Băețan (Stoica), „Mariana Marin – monografie”; Nicoleta-Doina Pop (Pocan), „Revista „Vatra”. Studiu monographic”; Igor Ursenco, „Panorama liricii basarabene: anii ’60-’80 (intertext-arhitext-genotext)”; Carmen Elena Florea, „Alexandru George. Scepticul justițiar”; Ioan Gheorghişor, „Poezia Ilenei Mălăncioiu”; Monica Şimon, „Elemente postmoderne în proza feminină română şi engleză”; Szilágyi (Szövérfi) Judit-Mária, „Octavian Paler: conștiință și scriitură”; Elena-Monica Pop (Baciu), „Portret în oglindă: Tristan Tzara. Convergențe franco-române”; Vasile Feurdean, „Ion Mureșan. Poetica transgresiunii”; Bianca Cruciu, „Conceptul de sacru în lirica poetelor Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu şi Gabriela Melinescu”; Elena Lazăr (Burlacu), „Costache Olăreanu¬. Studiu monographic”; Szabó C. Zsolt, „Aurel Gurghianu. Monografie”; Puskás-Bajkó J. Albina, „Imaginea literară a ţigăncii”; Marosfői L. Enikő, „Prozatori contemporani ardeleni. Convergenţe româno-maghiare”; Antonina-Silvia Frandeş (Andone), „Calendarele religioase din Transilvania în perioada interbelică”, și Anca-Maria Nemeş, „Relaţia gen gramatical – gen imaginat. O paralelă între poezia română şi engleză”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE