VIDEO, FOTO: ISU Mureş, în topul naţional al indicatorilor de performanţă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

VIDEO, FOTO: ISU Mureş, în topul naţional al indicatorilor de performanţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat în decursul anului 2016 la 19.968 de cazuri de urgenţă, a anunţat joi, 9 februarie, generalul de brigadă dr. Dorin Oltean, şeful instituţiei, cu ocazia bilanţului anual, prezentat cu ocazia unei şedinţe festive găzduită de Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş.

Astfel, inspectorul general al ISU „Horea” al judeţului Mureş a precizat că „din totalul celor 19.968 de cazuri de urgenţă la care a fost solicitată unitatea în anul 2016, 1.397 au fost în cazul situaţiilor de urgenţă, iar 18.571 au fost solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, în medie 54,5 intervenţii pe zi, numărul solicitărilor crescând cu 6,51%, comparativ cu anul 2015 când am fost solicitaţi la 18.747 cazuri de urgenţă, din care 1.477 situaţii de urgenţă şi 17.270 solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.”

71% din apelurile la 112, false

În decursul anului trecut, Dispeceratul Integrat de Urgenţă 112 a avut de gestionat 459.038 de apeluri, din care 71% au fost apeluri false, iar 129.808 apeluri au fost gestionate de reprezentanţii ISU „Horea” al judeţului Mureş după cum urmează: 99.259 de situaţii de urgenţă, din care 3.301 au fost cazuri pentru pompieri altele decât SMURD şi 96.228 au fost apeluri medicale. „Pompierul din Dispeceratul 112 gestionează atât apelurile de urgenţă pentru SMURD, mă refer la apeluri medicale, cât şi pentru Ambulanţă. În medie, am avut 271 de apeluri pe zi, din care SMURD şi SAJ 262 şi Pompieri 9 apeluri. Totodată, Inspectoraul a efectuat un număr de 2.270 de recunoaşteri şi instruiri în obiective, 64 de exerciţii cu forţe şi mijloace, efectuând 697 de deplasări fără intervenţie şi întoarceri din drum, participând la 98 de alerte false”, a menţionat general de brigadă dr. Dorin Oltean.

54,4 intervenţii/zi

La nivelul naţional, ISU „Horea” al judeţului Mureş ocupă o poziţie fruntaşă atât la media intervenţiilor zilnice, cât şi în privinţa mediei intervenţiilor per angajat. „Dacă la nivel naţional media zilnică este de 28 de intervenţii pe zi pe Inspectorat, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş avem o medie de 54,4 intervenţii. Dacă ne raportăm la numărul intervenţiilor pe ţară din 2016, conform statisticii elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, am avut un total de 428.804 intervenţii, cu o medie pe judeţ de 10.288 de intervenţii. În acest context, se poate vedea cu uşurinţă că judeţul Mureş, după Inspectoratul Bucureşti – Ilfov, se află pe primul loc ca număr de intervenţii, cu 19.968 de intervenţii. La o distanţă semnificativă se află judeţul Cluj. Dacă ar fi să facem o medie a intervenţiilor per angajat, dacă la nivel naţional avem 15 intervenţii, încărcătura la nivelul judeţului Mureş este de 30 de intervenţii pe angajat”, a arătat general de brigadă dr. Dorin Oltean, care a transmis mulţumiri instituţiilor colaboratoare şi personalului din subordine pentru rezultatele înregistrate în decursul anului trecut.

Totodată, în anul 2016, timpul mediu de răspuns al pompierilor mureşeni a fost de 7 minute şi 18 secunde în mediul urban şi de 17 minute şi 21 de secunde în mediul rural, iar timpul mediu de răspuns de la nivelul ISU „Horea” al judeţului Mureş a fost de 13 minute.

113

Mesaje instituţionale

La şedinţa de prezentare a bilanţului anual al ISU „Horea” al judeţului Mureş au participat atât angajaţi ai instituţiei cât şi colaboratori instuţionali printre care şi dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, Ovidiu Dancu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, col. Benone Duduc – şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Maria Salanţa – coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe SMURD Târgu-Mureş, col. Cosmin Balcu – inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu, comisar şef de poliţie Dumitru Bâltag – inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, col. Florin Aurelian Petra – prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Col. Sabin Motora” Mureş, col. Tiberiu Şerban – locţiitorul comandantului Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş, dr. Ioan Ivanics – şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş, col. Dorel Demian – şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş şi nu în ultimul rând general de brigadă Mircea-Dan Şuta, fost comandant al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş, recent retras în rezervă.

112

„Vreau să remarc faptul că deşi dumneavoastră participaţi la o sumedenie de intervenţii, în perioada de peste doi ani de când sunt prefect nici măcar o intervenţie a dumneavoastră nu a fost contestată, ceea ce denotă că de fiecare dată aţi intervenit cu profesionalism, că sunteţi devotaţi profesiei şi v-aţi făcut foarte bine datoria”, a menţionat dr. Lucian Goga.

„Consiliul Judeţean, pot să vă asigur, va fi în continuare alături de dumneavoastră în asigurarea unor resurse financiare în vederea dotării Serviciului dumneavoastră şi din punctul de vedere al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei” al cărui preşedinte sunt, şi care cuprinde cele şase judeţe din Regiunea de Dezvoltare Centru, am desfăşurat activităţi prin cele trei proiecte care au fost derulate în cadrula cestei asociaţii, în urma cărora Inspectoratele Judeţene au fost dotate cu ambulanşe, cu maşini de stins incendii, cu autoşenilete, care cu siguranţă au crescut gradul de dotare al unităţilor dumneavoastră”, a afirmat Ovidiu Dancu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE