„Tigrii” cedează la Craiova și rămân în „eșalonul secund” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

„Tigrii” cedează la Craiova și rămân în „eșalonul secund”

În penultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut sâmbătă seara întâlnirea disputată la Craiova, cu SCM U din localitate, scor 91-72 (12-24, 30-15, 22-23, 27-10). A fost o partidă cu cele mai mari fructuații, în care cele două echipe păreau să ia avantaje decisive, urmate de reveniri spectaculoase a adversarei. BC Mureș a pornit „ca din pușcă”, a avut 6-0, 9-2 și 14-4 la intrarea în prima jumătate a sfertului unu. Și-au păstrat avantajul și chiar l-au mărit la 12 puncte la prima pauză. Primele două minute ale sfertului secund au adus 7 puncte gazdelor, iar când erau mai puțin de trei minute până la pauza mare doljenii au reușit egalarea la 34. Hargrove și Markovic au reușit câte o „treiță” pentru fiecare tabără, dar craiovenii au fost cei care au intrat la vestiare cu avantaj de 3 puncte, cu un sfert câștigat la 15 puncte diferență.

Fluctuațiile au continuat și în partea a doua
După pauză, gazdele s-au desprins la 5 puncte în câteva rânduri. Mureșenii au revenit de fiecare dată și au reușit să preia din nou conducerea la intrarea în ultimului minut al sfertului trei, cu un coș de la distanță al lui Ernests Kalve. Lee a egalat pentru olteni, dar BC Mureș avea posesia pentru încă un atac. S-a pierdut însă mingea și Burlacu și-a readus echipa în avantaj. Acesta era însă minim și orice era posibil. Primele patru minute ale ultimului act au fost nefaste pentru mureșeni. Parțialul pentru aceste minute a fost un 14-2 și diferența de 14 puncte. Martinic a reușit un coș de 3 care putea relansa jocul, dar Hargrove a replicat imediat. Între cei doi s-a dat practic „bătălia” în ultimele minute. Jucătorul mureșenilor a mai redus o dată la 11 puncte la jumătatea sfertului, dar „lunetistul” doljenilor a replicat din nou. Tot el a fost cel care a stabilit scorul final când mai era un minut de joc, tot cu aruncare din afara semicercului, minut în care nu s-a mai reușit nimic. Cu acest eșec, BC Mureș pierde orice șansă de a se clasa pe unul din primele șase locuri. Au asigurat înaintea startului în play-off/play-out locul 7, loc de pe care au pornit și în ediția trecută, când au disputat a doua finală a campionatului.
În ultima etapă, sâmbătă, 25 februarie, vor întâlni pe teren propriu formația BCM U Pitești, echipă care asigurat locul în primele 6.
Marcatori:
SCM U: Hargrove 25 (4×3), Abrams 21 (4), Lee 19, Burlacu 8 (2), Taylor 6, Solopa 5 (1), Bureau 4, Aktas 3 (1).
BC Mureș: Martinic 19 (2), Kalve 18 (4), Reed 14 (3), Markovic 10 (2), Lázár 6, Sánta 5. Au mai jucat Dapa, Borșa, D. Andrei și D. Popescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE