Home / Sport / Junioarele III de la Mureșul Luduș, campioane la tenis de masă

Junioarele III de la Mureșul Luduș, campioane la tenis de masă

Distribuie

Echipa de tenis de masă fete a clubului Mureșul Luduș a produs o mare surpriză, cucerind titlul de campioană națională la junioare III în competiția pe echipe disputată la sfârșitul săptămânii la Bistrița. O performanță deosebită pentru echipa mureșeană într-o ramură sportivă în care județul a dat în urmă cu decenii mai multe sportive de excepție. Această performanță este cu atât mai valoroasă, cu cât în lupta pentru medalii s-a aflat și o a doua echipă mureșeană, clasată în primele patru. Echipa din Luduș este pregătită de profesorul Alexandru Cârpaci și sportivele sunt membre ale Palatului Copiilor Târgu-Mureș, filiala Luduș. Două dintre cele trei campioane sunt eleve în clasa a V-a la Școala Generală Nr. 1 din orașul mureșean, Andreea Teglaș și Sidonia Moldovan, iar a treia, Farkas Yvette este pregătită la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe de către profesorul Doru Simon. Aceasta a fost legitimată la clubul din Luduș deoarece nu a avut coechipiere cu care se putea alcătui o echipă competitivă. Ea a avut în schimb o contribuție însemnată într-una din victoriile la limită obținute de echipa sa în grupa finală în jocul cu una dintre pretendentele la titlu, CSM Zalău. În acel meci, Andreea Teglaș (prima din stânga), clasată în toamnă pe locul III la Cupa României a categoriei de la Constanța, a pierdut singurul său meci pe parcursul întrecerii, dar contribuția covăsnencei a compensat eșecul.

Ludușencele au trecut fără emoții de faza grupelor, învingând cu 4-0 Dunărea Giurgiu, 4-1 cu CSM Buzău 1 și 4-0 cu Dorna Vatra Dornei 2. În grupa semifinală au avut cel mai greu meci cu Romgaz Mediaș, pe care au învins-o cu 4-3, reușind două victorii cu 4-1 în fața formațiilor CSM Buzău și ACS Dumbrăvița. Urmau jocurile pentru podium.

 

A doua echipă mureșeană, calificată la rândul ei în „careu”

 

În grupele preliminare la fete, Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș s-a înscris cu două echipe. A doua a fost eliminată din grupa cu LPS Bistrița, SCM Pitești și LPS Slatina, fără nicio victorie, iar prima echipă a suferit o singură înfrângere la limită, 3-4 cu CSM Zalău, dar a câștigat cu 4-1 în fața CSȘ Slatina și a învins cu 4-3 pe SCM Pitești 1, obținând calificarea. În grupa II a fazei semifinalelor, unde s-au calificat primele 16 echipe, târgumureșencele pregătite de Romeo Lupașcu și Ungvári Imola s-au clasat pe locul secund, după CSM Zalău, învingând cu 4-1 echipele CSȘ Craiova și LPS „Nicolae Rotaru” Constanța. În grupa finală, în lupta pentru podium, pentru locurile 1-4 s-au aflat așadar cele două echipe mureșene, alături de Romgaz Mediaș și CSM Zalău. Cele două s-au clasat la final în această ordine pe podium. Ludușencele au câștigat ambele întâlniri cu celelalte două ocupante ale podiumului cu 4-3 și au învins cu 4-1 CSȘ Târgu-Mureș, clasată pe locul 4. Aceasta a fost în schimb singura dintre primele clasate care a avut în componență doar jucătoare ale clubului propriu: Ungvári Evelyin, Adorjáni Csilla și Maria Grif.

CSȘ Târgu-Mureș a înscris o echipă și în competiția băieților, care a fost însă eliminată în faza grupelor, unde au avut ca adversare formațiile SCM Pitești și LPS Bistrița, cu care au cedat cu 0-4, reușind o victorie cu 4-1 în fața formației CSȘ 3 Odorheiu Secuiesc.

La băieți, pe primele două trepte ale podiumului au urcat două echipe de la CSA Steaua București, unde echipa secundă a devenit campioană, bronzul revenind echipei argeșene Pristavu Câmpulung.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.