Centru de zi pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer și leucemie, la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 665 Vizualizări

Centru de zi pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer și leucemie, la Târgu-Mureş

Președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, Gabriela Farczádi, a declarat miercuri, 15 februarie, într-o conferință de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer, că asociația mureșeană va inaugura, în viitorul apropiat, un centru de zi pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer și leucemie, cel mai îndrăzneț proiect al asociației de la înființare, din anul 2007. Centrul de zi va deservi copiii și tinerii din județul Mureș și din județele învecinate.

În prezent, aproximativ 60 de pacienți se află în evidența asociației.
„Suntem pe cale să deschidem un centru de zi pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer și leucemie, la Târgu-Mureș. În luna septembrie 2016, Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” a reușit să cumpere un spațiu, o casă formată din două încăperi, pe care am reușit să o renovăm și sperăm că în primăvara acestui an ne vom muta acolo. Ne propunem să organizăm activități cu copiii, cu părinți, programe pe care le planificăm de mulți ani de zile, dar nu am avut un spațiu corespunzător. În viitorul apropiat, ne dorim să funcționeze chiar și un cabinet medical, unde părinții să poată beneficia de consiliere din partea unui specialist pediatru. Este vorba despre voluntariat și deja am purtat discuții cu specialiștii în acest sens. Acesta este cel mai mare proiect pe care l-am demarat de când suntem înființați. Anul acesta, împlinim zece ani de activitate și am ales un loc cu curte, unde să organizăm, vara, activități frumoase cu copiii”, a afirmat Gabriela Farczádi.
Gabriela Farczádi a transmis că ideea înființării acestui centru a venit în urma experienței personale, când fiul ei a fost diagnosticat cu această boală, în urmă cu zece ani, la vârsta de 14 de ani. S-a vindecat și acum își dorește să fie un sprijin pentru copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și leucemie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE