Home / Sanatate / Spectacol caritabil în sprijinul copiilor cu cancer, la Palatul Culturii

Spectacol caritabil în sprijinul copiilor cu cancer, la Palatul Culturii

Distribuie

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică – secția Școala Populară de Arte și Consiliul Județean Mureș organizează sâmbătă, 18 februarie, la ora 18.00, la Palatul Culturii, evenimentul caritabil „One Up Show”, prin care se va marca Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Participanții se vor putea bucura de un spectacol multicultural, cu muzică și dansuri populare, muzică ușoară și momente cu influență etno. De asemenea, vor putea dona în sprijinul copilașilor suferinzi.

Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş din cadrul Consiliului Județean Mureș, Iulian Praja, a declarat miercuri, 15 februarie, într-o conferință de presă, că la spectacolul caritabil de sâmbătă vor fi prezenți inclusiv supraviețuitori de cancer, care vin să transmită un mesaj foarte important – că nimic nu este imposibil.
„În cadrul acestui spectacol vor urca pe scenă elevi ai Școlii Populare de Arte și tinere talente din municipiul Târgu-Mureş și din județul Mureș, pe care Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” le-a descoperit la evenimentele pe care le-a organizat și derulat cu succes până acum. Spectacolul „One Up Show” este caritabil, iar invitații vor cânta live. În luna decembrie a anului trecut, a avut loc evenimentul „Sing for the moment”, care a devenit foarte cunoscut și iubit de către târgumureșeni”, a declarat Iulian Praja.

Campania „One Up”, de conștientizare a societății despre problematica copilului cu cancer, a fost lansată în luna februarie a anului trecut de către Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, o idee inspirată din jocul Mario, când se primește încă o viață.
„One Up” este campania prin care dorim să atragem atenția publicului asupra problematicii cancerului la copii și la tineri. În data de 4 februarie s-a marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului și în 15 februarie marcăm Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Aproximativ 178 de țări din lume organizează, în luna februarie, conferințe, evenimente caritabile, diverse întâlniri și acțiuni cu scopul de a vorbi deschis despre ce înseamnă această boală. Da, există copii și tineri care suferă de această boală, avem lipsuri, avem probleme de rezolvat, unele sunt pe cale de rezolvare, cu altele ne luptăm în continuare, dar noi dorim să transmitem un mesaj pozitiv către cetățeni – este o boală de care mulți pacienți se vindecă, mai ales copiii și tinerii, unde rata de vindecare este foarte mare. Ne panicăm când auzim cuvântul „cancer”, dar imediat după ce trece panica este bine să ne gândim că sunt foarte mulți supraviețuitori, iar medicina a avansat atât de mult încât dacă boala este descoperită precoce, sunt șanse foarte mari de vindecare. „One Up” înseamnă o șansă în plus, o viață în plus, o posibilitate de a începe o nouă viață după ce, din păcate, un copil sau un tânăr a trebuit să treacă printr-un eveniment nefericit din viața lui, o perioadă grea în care a fost diagnosticat și a trebuit să urmeze un tratament oncologic. Dorim să facem cunoscută această problemă și organizăm un eveniment caritabil. Anul trecut, am organizat un spectacol de balet, iar anul acesta organizăm acest spectacol caritabil” a precizat Gabriela Farczádi, președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.

Zece ani de activitate
Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer” din Târgu-Mureş s-a înființat în urmă cu zece ani cu scopul de a ajuta bolnavii de cancer și a finanța/sponsoriza Compartimentul de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureş, unde sunt trataţi copii din judeţul Mureş şi alte judeţe din ţară. Povestea asociației a început timid în anul 2007, când părinții unui copil supraviețuitor de cancer au decis că trebuie să înființeze o astfel de organizație. De la un an la altul, asociația a crescut, iar reprezentanții acesteia au reușit să dezvolte proiecte mai mici și mai mari în beneficiul copiilor bolnavi și al familiilor lor. Scopul principal al asociației este de a susține copiii diagnosticați cu leucemie și cancer.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.