Home / Administratie / Grădinița din Suseni și canalizarea, investiții prioritare pentru 2017

Grădinița din Suseni și canalizarea, investiții prioritare pentru 2017

Distribuie

Deși bugetul pentru acest an se lasă în continuare așteptat, proiectele pentru acest an la nivelul comunei Suseni se anunță ambițioase, despre care ne-a vorbit primarul Mircea Mariș.

Reporter: Cum se prezintă 2017 pentru comuna Suseni ?   

Mircea Mariș: Începem cu 2016 care,  pentru comuna Suseni a fost un an bun, iar în acest an continuăm pe același trend,  pentru a demara  investițiile, atât din bugetul local cât și din ce vom primi de Consiliul Local și de la bugetul de stat.

Rep.: Ce proiecte sunt pe agenda anului 2017 ?

Mircea Mariș: Vom încerca să  finalizăm proiectele contractate anul trecut, și aici mă refer la reabilitarea grădiniței Suseni, proiect în valoare de 100.000 de lei. De asemenea  continuarea   proiectului de canalizare. Pregătim proiectul tehnic,  să-l depunem în termen de șase luni de zile pentru a putea semna contractul de finanțare . Este vorba de un proiect de 1,7 milioane de euro, care include canalizare și extindere rețea de apă.

Rep.: Ce alte  prioritățile aveți la nivelul comunei Suseni ?

Mircea Mariș: Prioritare sunt cele două proiecte, pentru că bugetul comunei Suseni este unul mic, veniturile comunei sunt mici. Bugetul propriu se ridică undeva la 400.000-500.000 lei, care se adună din impozite și taxe locale. Alte obiective ar fi renovarea căminului cultural din localitatea Luieriu, respectiv reabilitarea exterioară, cea interioară fiind făcută anul trecut. Vorbim aici de drumuri, unde pregătim un proiect de asfaltare a drumului comunal Luieriu până la Săcal, și alte două străzi în comuna Suseni, un pod peste pârâul din comună extrem de necesar, Este un proiect în valoare de 1 milion de euro pentru care așteptăm o linie de finanțare, pentru că pe drumuri, și data trecută, prin PNDR a fost deschisă sesiunea maxim o oră, după care s-au terminat banii. Să vedem în acest an ce se va aloca prin PNDR, sau să găsim o altă sursă de finanțare dacă va fi cazul, ținând cont că culoarea politică nu ne prea ajută. Sunt foarte multe de rezolvat la nivelul comunei, din 2012 de când am venit la conducerea primăriei ne propunem proiecte ambițioase, dar din păcate finanțările sunt limitate, și nu putem rezolva toate proiectele, doar cât se poate, în măsura bugetului.

Rep.: 2017 nu este unul electoral. Cum îl vedeți per ansamblu ?

Mircea Mariș: Nu este un an electoral, dar totuși este un an testul de tulbure din punct de vedere politic din păcate, care afectează atât comunitățile cât și populația și instituțiile statului. La modul general,  relația centru-provincie, normal nu ar trebui să ne gândim că proiectele ar fi dirijate de factorul politic, dar din păcate cred că și în acest an se va face aceași lucru care s-a făcut de mulți ani.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Consilieri noi în Consiliul Local Târgu Mureș

Distribuie În cadrul unei ședințe extraordinare care a fost convocată vineri, 15 martie, de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.