Home / Business / Perioada de depunere a proiectelor pentru finanţarea nerambursabilă a microîntreprinderilor, prelungită

Perioada de depunere a proiectelor pentru finanţarea nerambursabilă a microîntreprinderilor, prelungită

Distribuie

Microîntreprinderile ce vor să implementeze proiecte în Regiunea Centru mai au la dispoziție aproximativ 3 luni pentru a putea depune sau re-depune cereri de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor. Printr-o cerere de finanțare nerambursabilă se pot solicita de către o microîntreprindere până la 200.000 euro fonduri nerambursabile, la care societatea va trebui să contribuie cu cel puțin 10% din suma solicitată. Cererile de finanțare ce vizează dezvoltarea microîntreprinderilor cu activități localizate în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, se vor finanța prin prioritatea 2.1 a Programului Operațional Regional 2014-2020, unde sunt disponibile spre finanțare peste 32 milioane euro, respectiv peste 293 milioane lei fonduri nerambursabile.

Depunerea de proiecte pe această prioritate de investiții a început în luna iulie 2016 și până la data de 31 ianuarie 2017, au fost depuse un număr de 295 de cereri ce solicitau spre finanțare nerambursabilă suma de 191 milioane lei. Din 3 ianuarie 2017, proiectele depuse pe această prioritate au început să intre în procesul de evaluare. (detalii privind situația proiectelor POR 2014-2020 http://regio-adrcentru.ro/situatia-proiectelor-depuse-2/).

”Datorită întârzierii demarării procesului de evaluare și selecție a proiectelor depuse în cadrul apelului, s-a decis prelungirea depunerii de proiecte până la data de 27 aprilie 2017. Am informat toți reprezentanții microîntreprinderilor care au depus proiecte, că cererile lor au fost primite, urmând în scurt timp să intre în procesul de evaluare și selecție. Prima etapă a procesului de evaluare, respectiv verificarea conformității administrative și a eligibilității proiectului, este realizată de către experții ADR Centru, iar cei ce au depus cerere vor primi, în maxim 5 zile din momentul în care cererea de finanțare intră în procesul de evaluare, fie o solicitare de clarificare a unor aspecte din proiect, fie o scrisoare de acceptare sau respingere a cererii. În acest fel, cei ce primesc scrisoarea de respingere își pot reface cererea și o pot re-depune cât timp acest apel este încă deschis, respectiv până în 27 aprilie 2017, ora 12.00. În cazul unei solicitări de clarificări, solicitanții au la dispoziție un termen de maxim 5 zile lucrătoare pentru a transmite răspuns la solicitarea de clarificări”, a declarat Simion Crețu Director general ADR Centru.

În cazul cererilor de finanțare depuse în 2017 de către microîntreprinderi, situațiile financiare anexate vor fi cele aferente anului 2016, aprobate de adunarea generală a acționarilor sau asociaților. În lipsa formularelor standard ale bilanțului, aferente exercițiului financiar 2016, aprobate de Ministerul Finanțelor Publice, situațiile financiare pot fi întocmite cu ajutorul celui mai recent program de asistenta pus la dispoziția entităților gratuit de unitățile teritoriale ale MFP (aferente anului 2015).

Pentru mai multe informații, la sediul ADR Centru funcționează un birou unde solicitanții pot fi asistați în mod gratuit, în clarificarea unor aspecte legate de completarea şi pregătirea cererii de finanţare. Datele de contact ale Biroului sunt: telefon 0258-403.121, Alba Iulia, strada Decebal nr. 12, Alba Iulia, e-mail inforegio@adrcentru.ro.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Licitație de 2,6 milioane de euro pentru exploatarea forestieră a 89.320 de metri cubi de lemn

Distribuie Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA Mureș a demarat, în data de 1 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.