Belarus și România. Un parteneriat încheiat la Tîrgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Belarus și România. Un parteneriat încheiat la Tîrgu Mureș

 

Excelenţa Sa domnul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, vineri, 1 februarie.

Potrivit diplomatului, cetățenii din Belarus și din România nu cunosc exact realitățile din cele două țări, cooperarea internațională putând deveni unul din punctele forte ale parteneriatului. România este pe locul 10 din punct de vedere al cooperării, dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Anul trecut comerțul bilateral a crescut cu 22%.

”Având în vedere că Belarus produce toată gama de echipamente agricole, județul Mureș ar putea deveni un centru de asamblare a diverselor părți ale echipamentelor agricole, nu doar pentru România, ci și pentru statele membre ale UE. Putem încerca să producem fertilizanți mai complecși, potențialul Mureșului și al Belarusului este foarte mare în acest domeniu, al chimiei și al industriei chimice” a declarat Excelenţa Sa domnul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich.

Potrivit diplomatului, tractoarele sub licență Belarus care sunt produse la IRUM Reghin, în județul Mureș, sunt vândute nu doar în România, ci și în alte țări ale Uniunii Europene, iar această cooperare ar putea fi extinsă în agricultură, industria chimică și în educație.

”Am fost onorați de acceptarea invitației noastre de a vizita județul Mureș, de către Excelența Sa Domnul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich. În cadrul întrevederii, am discutat perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale, pe o gamă largă de domenii de interes, mergând de la agricultură până la turism și mediul academic. Ne bucură interesul arătat de Excelența Sa și sperăm într-o concretizare cât mai grabnică a cât mai multor relații de cooperare între Belarus și județul Mureș. Consider că a fost o discuție extrem de aplicată, domnul ambasador mi-a făcut invitația de a conduce o delegație a mediului de afaceri și a mediului academic din județul Mureș în Belarus. Am fost de acord amândoi că Belarus și România se cunosc foarte puțin. Urmează să stabilim pașii următori, colaborare în domeniul universitar, economic și așa mai departe. Eu am prezentat oportunitățile, domnia sa a fost extrem de interesat” a declarat prefectul Lucian Goga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE