FOTO: Ce produse locale puteți găsi, astăzi, la Târgul Local Farmers’ Market Recomandări zi de zi
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 694 Vizualizări

FOTO: Ce produse locale puteți găsi, astăzi, la Târgul Local Farmers’ Market

Produse din carne, lactate, miere, pâine, gemuri, siropuri, supe de fructe, vinuri, ţuică, legume, fructe și produse handmade pot găsi târgumureșenii la Târgul Local Farmers’ Market, care are loc astăzi, 17 februarie, în curtea Muzeului şi Atelierului de Prezentare Petry din Târgu-Mureș.

Zeci de producători locali sunt prezenți la această ediție a târgului. Dacă prima ediție a târgului din anul 2016 a reunit nouă producători locali, iată că acum au participat aproape 30 de producători locali cu produse locale sănătoase. „Dorim să ajutăm producătorii locali şi de asemenea să oferim cumpărătorilor posibilitatea de a achiziţiona în mod regulat produse sănătoase locale. Târgul oferă a gamă largă de produse locale şi tradiţionale, ca: produse din carne, lactate, miere, pâine, gemuri, siropuri, supe de fructe, vinuri, ţuică, legume, fructe, produse handmade”, a precizat Bálint P. Erika, marketing director.

2 branzeturiBrânzeturi fine
Producătorul de brânzeturi fine Sandor Kalman este din localitatea Merești, județul Harghita, iar împreună cu familia deține o fermă și o pensiune agroturistică. Astfel, întreaga familie este implicată prepararea produselor tradiționale. Dintre produsele prezentate la Târgul Local Farmers’ Market amintim: iaurturi, deserturi, brânzeturi proaspete și brânzeturi maturate, iar prețurile sunt cuprinse între 40 și 50 lei.
„Ne-am prezentat la târg cu brânzeturi și produse lactate, produse din ferma proprie: iaurt simplu, iaurt cu afine, unt, deserturi din urdă cu afine, miere și nuci, brânză proaspătă condimentată cu piper colorat sau verdețuri – mărar, cimbru, busuioc, brânzeturi afumate cu boia și usturoi, ceapă roșie, cârnat de mangaliță, brânzeturi maturate din lapte de vacă, simple cu condimente, cu gălbiori și chimen, maturate în vin roșu, brânză moale maturată cu mucegai nobil și brânză din lapte de oaie. Prețurile sunt cuprinse între 40 și 50 de lei. Suntem din localitatea Merești, județul Harghita, și folosim rețete tradiţionale. Avem o fermă, un atelier de prezentare și o mică pensiune. Laptele este produs așadar în ferma proprie. Avem 50 de bovine, 30 de ovine și zece capre, deci vom avea și produse din lapte de capră. Toată familia este implicată în afacere, trei generații lucrează la fermă. Soacra mea, în vârstă de 86 de ani, se ocupă de afumare și de pregătirea condimentelor, fiul nostru s-a specializat în străinătate și se ocupă de prepararea brânzeturilor. Părinții mei se ocupă de creșterea vițeilor, eu mă ocup de organizarea fermei și cu vânzările. Specialitățile noastre sunt brânzeturile maturate”, a afirmat Kalman Sandor.
Kalman Sandor a mai spus că produsele lactate pe care le pregătesc se găsesc atât la atelierul de prezentare din localitatea Merești, cât și la târgurile de produse locale din țară. De asemenea, turiștii care trec pragul pensiunii pot degusta aceste produse. De Valentine’s Day, familia a preparat brânză proaspătă din lapte vacă în formă de inimă condimentată cu piper colorat sau cu verdețuri.3 branzeturi

Zacusca cu mere, specialitatea casei

O familie din localitatea Ciumani s-a prezentat la târg cu siropuri și gemuri de casă, compoturi, zacuscă cu fasole, ciuperci, vinete și cu mere, o specialitatea casei. Rețea este o moștenire de familie, iar gustul este inconfundabil. Prețul unui borcan este 10 lei. „Suntem din localitatea Ciumani, județul Harghita, și ne-am prezentat la târg cu siropuri și gemuri de casă, compoturi, zacuscă cu fasole, ciuperci, vinete și cu mere, o specialitate a noastră. Fructele sunt din grădina noastră sau fructe de pădure, pe care le culegem noi. Avem inclusiv produse fără zahăr. Cele mai căutate produse sunt gemul de afine, siropul de afine și zacusca. Participăm foarte des la târguri, la Târgu-Mureș, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni. Specialitatea noastră este zacusca cu mere, iar rețeta o avem din cartea de bucate a bunicii noastre, cu următoarele ingrediente: ceapă, morcovi, gogoșari, ardei, țelină, vinete, roșii, mere și ciuperci. Zacusca are un gust mai dulce, dar este foarte gustoasă și sănătoasă. Merele sunt din grădina noastră. De obicei, cea mai cunoscută este zacusca cu fasole sau cu vinete. Am căutat să facem ceva mai deosebit și am descoperit această rețetă. Am încercat-o, ne-a plăcut foarte mult și am continuat să preparăm zacuscă cu mere. Un borcan costă 10 lei, iar oamenii sunt foarte încântați și curioși să deguste”, a povestit producătoarea Erika Lorincz. 4 legume5 produse6 ciocolata

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE