„La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi” Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

„La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi”

Cristian Chirteș a vorbit în cadrul conferinței de presă de astăzi și despre participarea la reuniunea Consiliului Național pentru Silvicultură, din care face parte. „S-au dezbătut noie urgențe în domeniul silvic. Unul dintre subiectele care s-au discutat și asupra căruia am insistat este problema lemnului de foc”, a declarat Chirteș, precizând că această problemă încă nu este rezolvată.

„Prețul lemnului de foc s-a triplat”

„La nivelul județului Mureș există un deficit de lemn de foc de 100000 de metri cubi”, a afirmat Chirteș. Senatorul ne-a spus că va propune în Parlamentul României înființarea depozitelor comunale de lemn sau alți combustibili. „Aceste depozite au existat acum 30-40 de ani. Va trebui să le reînființăm pentru că oamenii din mediul rural și în special cei din zona de deal, câmpie nu au de unde să-și procure acest lemn. Prețul lemnului de foc s-a triplat în decurs de două luni”, a declarat Cristian Chirteș.

Senatorul a susținut că trebuie luate măsuri pentru ca autoritățile locale, deținătoare de păduri comunale, „să-și facă treaba”. „Eu atât cer, fiindcă aceste păduri, când au fost împroprietărite comunele, au fost împroprietărite cu un scop foarte clar: asigurarea cu lemn de foc a populației și cu lemn de construcții”, a spus Chirteș.

„Astăzi, autoritățile locale preferă să vândă lemnul pe picior unor firme, banii le intră în conturi și-i cheltuie pe alte, să spunem, destinații”, a afirmat senatorul PNL.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE