Home / Sanatate / Lăptişorul de matcă ajută la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului

Lăptişorul de matcă ajută la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului

Distribuie

CSID scrie că lăptişorul de matcă are puterea de a ameliora simptome şi afecţiuni dintre cele mai des întâlnite de corpul uman.
1. Reglează nivelul de colesterol
Lăptişorul de matcă normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.
2. Ameliorează simptomele de bronşită şi astm
Persoanele care au urmat o cură de lăptişor de matcă au afirmat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi gripă. În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.
3. Grăbeşte vindecarea infecţiilor urinare şi a cistitei
Lăptişorul de matcă este utilizat şi pentru ameliorarea cazurilor de inflamaţii ale vezicii urinare, prin dispariţia progresivă a simptomelor de arsură şi durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecţiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.
4. Reduce durerile cauzate de artrită şi osteoporoză
Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulaţiile prin inflamarea acestora, distrugând astfel flexibilitatea normală a articulaţiei.
“Ultimele cercetări în domeniu au ajuns la concluzia că, în cazul suferinţelor generate de artrită, ar fi bine să fie urmată o dietă vegetariană şi, în plus, să fie consumat zilnic lăptişor de matcă. Lăptişorul de matcă ajută la dispariţia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile şi, în general, elimină oboseala”, afirmă specialistul.
5. Înlătură durerile de cap şi insomniile
Lăptişorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare, lăptişorul de matcă poate duce la dispariţia acestora. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.
6. Adjuvant în depresie, stres şi anorexie nervoasă
Lăptişorul de matcă poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de lăptişor de matcă care suferă de depresie sau stres au remarcat revenirea bunei dispoziţii şi instalarea unui sentiment de bunăstare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.