Senatorul Chirteș anticipează creșteri de taxe și impozite în a doua parte a anului Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Senatorul Chirteș anticipează creșteri de taxe și impozite în a doua parte a anului

Senatorul PNL Cristian Chirteș a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre bugetul României pe 2017, despre alegerile pentru conducerea PNL, despre situația Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin și despre problema lemnului de foc. Un alt subiect atins de senatorul Chirteș pe parcursul conferinței de presă care a avut loc la sediul PNL din Târgu Mureș în 17 februarie, începând cu ora 10.00, a fost lansarea procedurii de infringement împotriva României pe legea referitoare la ponderea produselor românești în supermarketuri.

Principalele aspecte considerate problematice de Cristian Chirteș în ce privește bugetul național pentru anul 2017 sunt supraaprecierea veniturilor și a creșterii economice și ținta la limită pentru deficitul bugetar. O altă problemă ridicată de senator este valoarea creditelor de angajament.

Senatorul Chirteș, despre creșterea economică, deficitul bugetar și creditele de angajament

„Cel mai important subiect este promulgarea legii bugetului de stat și a legii asigurărilor sociale care s-a întâmplat ieri, însă sunt foarte mari reticențe pe care noi Partidul Național Liberal, parlamentarii PNL, le-a adus asupra construcției acestui buget”, a spus Cristian Chirteș în deschiderea conferinței de presă.

„Bugetul este construit pe o creștere economic de 5,2% cu un deficit bugetar de 2,9%. Prognoza Comisiei Europene pentru toate statele Uniunii Europene este o creștere economic de maximum 4,4%. (…) În plus, cu 2,9% deficit bugetar înseamnă că ne apropiem de tratatul Uniunii Europene, care este aprobat de toate țările membre, să nu depășim 3% deficit bugetar”, a spus Cristian Chirteș, precizând că este foarte ușor să depășim acest deficit bugetar.

„Valoarea creditelor de angajament în actualul este de 30 de miliarde de lei, adică aproape 4% din PIB. Ce înseamnă creditele de angajamet? Înseamnă amanetarea bugetelor administrațiilor locale și ale ministerelor pentru următorii ani. Clar, este un buget care pregătește actual coaliție PSD-ALDE pentru anul 2019”, a susținut senatorul Chirteș, referindu-se la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2019.

La nivel local

„Noi, Partidul Național Liberal, eu împreună cu colegul de la Camera deputaților, Doru Oprișcan am depus amendamente în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei, deși am primit solicitări de la administrațiile locale mult-mult mai mari. Ne-am axat strict pe probleme clare și de urgență maximă. Singurul ban pe care-l va primi județul Mureș de la acest buget pe investiții este acea sumă de 10 milioane de lei pe care o primește Consiliul Județean cu destinație special pentru repararea pistei aeroportului”, a declarat senatorul PNL. Chirteș a precizat că au fost depuse mai multe amendamente în comisiile de specialitate, toate au fost response în comisia de buget.

„Este un buget, clar, pentru subdezvoltare, cu investiții publice inexistente la nivel național”, susține senatorul Chirteș. În legătură cu centura ocolitoare a Târgu Mureșului, a precizat că „avem norocul că acestă centură să fie cuprinsă în buget, dar din banii europeni, din fondul de coeziune”.

Cristian Chirteș susține că „Partidul Social Democrat nu va putea să-și achite promisiunile făcute în Campania electoral, decât prin creșteri de taxe și impozite care în a doua parte a anului vor afecta mediul de afaceri din România”.

Alegeri în PNL, de jos până sus

„Ieri (16 februarie n.r.), a avut loc prima întâlnire a comisiei de organizare a Convenției Naționale a PNL, unde s-a stabilit ca termenul de 17 iunie să fie data Convenției Naționale în care va fi aleasă noua conducere”, a declarat Chirteș. Senatorul ne-a spus că se află printre cei nouă membri din comisia de organizare a alegerilor în PNL la nivel național. Acesta a mai adăugat că, de asemenea, vor fi propuse Consiliului Național al PNL o serie de modificări ale statutului partidului.

„Partidul Național Liberal a intrat în linie dreaptă în procedura de alegeri de jos până sus”, a afirmat Cristian Chirteș. Potrivit senatorului alegeri vor fi organizate începând cu organizațiile locale. „Cel mai târziu în data de 2 mai, conform calendarului, toate județele vor trebuie să aibă toate alegerile făcute”, a precizat Chirteș.

Modalitatea prin care vor fi aleși liderii PNL va fi votată sâmbătă în Consiliul Național.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE