BC Sirius, outsider și în play-out Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

BC Sirius, outsider și în play-out

În prima din cele șase etape ale turneului play-out din cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin, UPM BC Sirius a cedat în deplasare cu 62-89 (19-26, 11-23, 18-24, 14-16) în fața formației Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad. Fără grijile retrogradării, campionatul începând cu un număr redus de echipe (10) în urma retragerilor unor formații și cu un handicap practic imposibil de recuperat față de cele două echipe care au asigurat locul în primul tur eliminatoriu din a doua fază din play-off, mureșencele au avut o evoluție modestă. Au cedat toate cele patru sferturi ale întâlnirii, iar la pauza mare diferența era de 19 puncte. Uneori recuperabilă, aceasta s-a mai mărit cu alte 6 puncte în cel de-al treilea sfert, astfel încât echipa antrenorului Steff Zakariás a făcut mai degrabă „act de prezență”. Mureșencele au ținut scorul echilibrat doar în primul sfert, în care s-au și aflat la conducere după șase minute. Arădencele au preluat inițiativa, dar la intrarea în ultimul minut Laudermill a înscris pentru BC Sirius și avantajul era de doar un coș (21-19). Mureșencele au rămas însă la acel rezultat, primind alte 5 puncte. Gazdele au reușit în al doilea sfert să se desprindă decisiv, decisiv în fața echipei care nu avea în față decât perspectiva unei replici curajoase. În jumătatea a doua a sfertului secund diferența de pe tabelă a crescut la peste 20 de puncte. Doar Angel Robinson a mai reușit să puncteze, reușind să micșoreze avantajul gazdelor la 19 puncte.

Repriză relaxată pentru gazde

Cu un avantaj confortabil pe tabelă, arădencele au jucat relaxat în partea a doua a întâlnirii, menținând diferența în permanență în jurul a 20 de puncte, cu unele reveniri ale oaspetelor, care au reușit să se apropie până la 13 puncte. La ultima pauză scorul era deja 73-48 și nu se mai punea problema unei reveniri. La intrarea în ultimul minut avantajul gazdelor a ajuns la cota maximă de 30 de puncte (89-59) ultimele puncte fiind reușite de Lauren Gregory, cu un coș suplimentat de o liberă transformată. Mureșencele au reușit să înscrie în acest joc doar prin cinci jucătoare, cu doar 4 reușite de 3 puncte. Pentru calificarea în play-off a rămas echipa din Arad, care își va disputa locurile 7-8 cu CSBT Alexandria, cu care se află momentan la egalitate de puncte. Miza este evitarea liderului în primul tur. Mureșencele pot evita ultima poziție în lupta cu Național Politehnica Iași, pe care au învins-o în ambele partide din sezonul regulat. În următoarele trei etape BC Sirius va evolua pe teren propriu, cu CSBT Alexandria (în 25 feruarie), Național Politehnica (5 martie) și returul cu Universitatea ICIM Arad.

Principalele marcatoare pentru arădence au fost Hadzovic, cu 28 puncte (2×3), Stroman 17 (1) și Karakasevic 10.

Pentru BC Sirius au înscris: Robinson 20, Laudermill 18 (3), Gregory 11, Mc Cune 8, Lovász 5 (1). La BC Sirius au mai evoluat cinci jucătoare autohtone, toate fără niciun punct, dar cu numai 8 aruncări la coș (totalizate): Alina Pop, Antonia Radu, Kata Meszáros, Gál Emese și Parajdi Tékla.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE