Home / Comune / FOTO: Botezul oficial pentru Grădinița ”Florilor” din Hodac

FOTO: Botezul oficial pentru Grădinița ”Florilor” din Hodac

Distribuie

Preșcolarii din localitatea Hodac beneficiază din acest an de o grădiniță nouă, inaugurată luni, 20 februarie în prezența oficialităților locale și județene. Noua grădiniță face parte din proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET), proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), beneficiari fiind cei 112 preșcolari din Hodac. Valoarea investiției se ridică la suma de 2,2 milioane lei, din care 300.000 de lei contribuția proprie a primăriei Hodac.

Un vis împlinit pentru comuna Hodac

IMG_0296Binecuvântarea noii grădinițe a fost adusă de preoții Nicolae Fiț și Dan Voicu, după care oficialitățile prezente au adus laude comunității din Hodac pentru asigurarea celor mai bune condiții actului educațional. IMG_0328”Această grădiniță reprezintă un vis împlinit pentru comuna Hodac . Ne-o doream de mult, noi cadrele didactice, cât și copii dar mai ales părinții lor, având în vedere că nu am beneficiat de cele mai bune condiții în cele două locații care le-am avut unde ne-am desfășurtat activitatea, și aici mă refer la locația aflată în centrul comunei. Mulțumim pentru această grădiniță nouă fostei și actualei conduceri a primăriei, lucru reliefat și de bucuria acopiilor care acum beneficiază de condiții excelente. În luna ianuarie, unii dintre copii nu mai doreau să plece acasă de la grădiniță, lucru care spune multe despre condițiile pe care le oferă această nouă grădiniță. Sălile de clasă sunt la cele mai moderne standarde, depinde doar de noi să le folosim și să le păstrăm așa cum se cuvine. Fiecare sală a fost personalizată de către doamnele educatoare, și de comun acord am denumit această grădiniță să se numească Grădinița ”Florilor”. Floricelele sunt în primul rând copiii care îi avem, care au parte în această nouă locație de o atmosferă de familie, unde se dezvoltă intelectual, își formează abilități, și de ce nu chiar talente, deoarece copiii hodăcenilor au fost mereu talentați”, a precizat Liliana Fiț, directoarea Școlii Gimnaziale Hodac.
IMG_0329La final, preșcolarii grupați în cinci grupe, ”Ciupercuțele”, ”Albinuțele”, ”Piticii”, ”Buburuzele” și ”Floricelele” au oferit celor prezenți un program artistic ca semn de mulțumire pentru noua locație unde își vor desfășura activitatea.

Educția, factor esențial

IMG_0303”Sunt deosebit de bucuros să fiu prezent la acest eveniment fericit în viața comunității din Hodac. Se dovedește faptul că acolo unde sunt oameni de nădejde se pot face și lucruri bune. Nici nu se putea altfel într-o comunitate în care vin cu multă plăcere decât o grădiniță pe măsură. Cei de aici au înțeles că educația copiilor din grădiniță și din familie este una foarte importantă, iar copiii trebuie să pornească în viață cu dreptul. Au oferit această posibilitate prin această minunată grădiniță în care copiii beneficiază de toate condițiile, la fel și cadrele didactice care își desfășoară aici activitatea. Felicit întreaga comunitate din Hodac, în special actuala și fosta conducere a primăriei care a inițiat acest proiect, și care iată că în mai puțin de un an a devenit realitate”
Dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș

Confort deosebit actului educațional

IMG_0317”Este un sentiment minunat, o grădiniță nou nouță pentru copiii din Hodac. Și eu am o nepoțică și cred că ar fi fericită să fie într-o astfel de grădiniță. Felicit pe toți cei care au făcut posibilă această investiție care aduce un confort deosebit actului educațional preșcolar de aici din comuna Hodac”
Laura Pop, inspector de zonă, IȘJ Mureș

”Educația este o prioritate pentru cei de aici”

IMG_0319”Trăim un moment de sărbătoare, un moment de bucurie pentru copii, pentru părinți, inaugurarea acestei grădinițe care oferă premizele pentru un învățământ de calitate. Dar cea mai mare bucurie estea cea a comunității de aici din Hodac, fapt pentru care merită toate felicitările pentru ce au reușit să facă. Educația este o prioritate pentru cei de aici, lucru dovedit de această clădire minunată , de aceste condiții excepționale. Nu multe grădinițe în acest județ se pot mândri cu astfel de condiții fapt pentru care cei din Hodac merită toate felicitările”
Irina Trifan, inspector învățământ preșcolar, IȘJ Mureș

Mulțumiri fostei conduceri a primăriei

IMG_0322”Țin să mulțumesc vechii conduceri a primăriei care a demarat acest proiect împreună cu fostul Consiliu Local, la fel și actualului Consiliu Local. Le doresc doamnelor educatoare o folosință cât mai îndelungată acestei grădinițe. Ne bucurăm că împreună am ajuns să inaugurăm acest edificiu pentru preșcolarii din comună”
Ioan Fărcaș, primarul comunei Hodac

”Viață lungă și frumoasă în această grădiniță”

IMG_0305”Nu a fost o muncă ușoară implementarea acestui proiect care a început în anul 2010. Contribuția proprie a fost de 300.000 de lei pentru amenajarea exterioară a clădirii și centrala termică. Mă bucur că după numerate intervenții, inclusiv la București s-a realizat această investiție. Prioritatea mea cât am fost primar a fost mereu educația, de la primul proiect care a vizat reabilitarea școlilor pânâ la construcția acestei minunate grădinițe. Doresc copiilor să se bucure de această investiție , la fel și doamnelor educatoare, să aibă viață lungă și frumoasă în această grădiniță”
Valentin Iacob, fostul primar al comunei Hodac

”Să-i creștem, să-i îngrijim dar mai ales să-i educăm”

IMG_0336”Mulțumim bunului Dumnezeu că am ajuns să lucrăm și noi într-o asemenea locație frumoasă pe care am denumit-o Grădinița ”Florilor”. Avem aici boboci pe care trebuie să-i creștem, să-i îngrijim dar mai ales să-i educăm. Mulțumim fostului primar Valentin Iacob, în mandatul căruia a fost achiziționat terenul și s-au făcut demersurile pentru construirea acestei grădinițe, precum și actualului primar Ioan Fărcaș , pentru că dânsul a continuat lucrările care au fost finalizate în bune condiții, De asemenea mulțumim viceprimarului Florin Vasile Pop care ne-a ajutat foarte mult în dotarea acestei grădinițe”
Maria Mariș, educatoare16838140_1336046763154720_25454342_nIMG_0304IMG_0312IMG_0325IMG_0299IMG_0306IMG_0307IMG_0308IMG_0316IMG_0332IMG_0337IMG_0338IMG_0340


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.