Home / Invatamant / Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare
înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Distribuie

Metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, au fost aprobate prin ordin de ministru. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Depunerea cererilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe în 27 februarie

Prima etapă de înscriere a copiilor în învățământulprimar, care constă în completarea și depunerea cererilor, începe în data de 27 februarie și se încheie în data de 16 martie. A doua etapă se desfășoară între 24 și 30 martie. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) în perioada 22 februarie – 14 martie.

„Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie – 2 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice”, se mai precizează pe siteul Ministerului Educației.

ISJ Mureș a publicat lista cu circumscripțiile școlare

De pe site-ul Inspectoratul Școlar Județean Mureș, edums.ro/, puteți descărca o arhivă care curprinde listele pe zone ale județului cu circumscripțiile școlare aferente fiecărei unități de învățământ. De asemenea, în aceeași secțiune dedicată înscrierii în învățământul primar, veți găsi o lista cu unitățile de învățământ, de unde puteți accesa câte un document în care sunt descries școlile, este precizat numărul de grupe și de locuri. În plus, în aceleași documente sunt integrate și imagini cu sălile de clasă ale respectivelor școli.

„Există zone sau circumscripții școlare și avem obligația ca pentru fiecare copil din circumscripția respectivă să aprobăm cererea. În cazul în care rămân locuri libere atunci putem accepta și din alte circumscripții”, a explicat Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct. „De asemenea, la grădinițe sunt afișate absolut toate informațiile, inclusiv doamnele educatoare fac ședințe cu părinții și îi orientează pe părinți: ce trebuie să facă, unde și când trebuie să-și înscrie copiii și de ce documente au nevoie”, a adăugat Illés Ildikó.

Pentru înscrierea copiilor care împlinesc 6 ani după 31 august
Conform metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar, părinții care doresc să înscriere în clasa pregătitoare copii care împlinesc vârsta de 6 ani după 31 august 2017 o pot face dacă în urma unei evaluări psihosomatice se constată că au o dezvoltare corespunzătoare.

Calendarul înscrierii în învățământul primar, care poate fi consultat pe site-ul edums.ro/, prevede realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor în perioda 22 februarie – 14 martie.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va finaliza în perioada 7-13 aprilie 2017, când este programată ultima rundă de centralizare și soluționare de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu vor fi fost înscriși într-o unitate de învățământ.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.