Home / Administratie / Primarul din Sângeorgiu de Mureş cere autorităţilor naţionale mai multă atenţie pentru problemele cu care se confruntă comunele

Primarul din Sângeorgiu de Mureş cere autorităţilor naţionale mai multă atenţie pentru problemele cu care se confruntă comunele

Distribuie

Timp de patru zile, la Bucureşti se desfăşoară sesiunile Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România la care participă peste 500 de primari de comune. Printre participanţi se numără şi Sorin Grindeanu – prim-ministrul României, Sevil Shhaideh – viceprim-ministru, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, miniştri, secretari de stat, precum şi specialişti din diferite domenii.

Prezent la lucrări, ing. Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, a solicitat la sesiune sa să urgenteze realizarea efectivă a descentralizării, argumentând că este inadmisibil să se ia multe decizii la nivelul organelor din Bucureşti legate de lucrări sau probleme care afectează comunele, fără să se ia în considerare părerea unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a Primăriilor care reprezintă vocea localnicilor .

Edilul şef al comunei Sângeorgiu de Mureş a amintit şi câteva cazuri concrete ale comunei, printre care proiectarea la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi montarea, în ciuda protestelor localnicilor, a parapetului de despărţire pe drumul naţional care traversează comuna Sângeorgiu de Mureş, şi în urma căreia s-au produs mai multe accidente grave. ‎

A sangeorgiu de mures

Primarul Sófalvi Szabolcs şi-a exprimat nemulţumirea şi vis a vis de faptul că impozitele sau taxele care se plătesc de către societăţile comerciale din comună – TVA, impozit pe venit, pe profit, etc. – şi care ajung în bugetul naţional nu se redistribuie în mod proporţional, ajungând înapoi la bugetul local mai puţin de 50% din suma plătită de întreprinzătorii din comună. „Astfel, deşi comuna a atras mulţi investitori, doar o mică parte din taxele plătite de către aceştia ajung înapoi în bugetul comunei cu care s-ar putea realiza asfaltări de străzi, extinderi de utilităţi”, a precizat ing. Sófalvi Szabolcs.

Totodată, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a solicitat şi legi mai clare în ceea ce priveşte susţinerea familiilor din comune, de sprijinire a valorilor creştine, de protejare a fondului forestier, precum şi în privinţa strângerii câinilor fără stăpân.

‎Lucrările sesiunii continuă până miercuri seara.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.