Home / Agricultura / FOTO, VIDEO: Respectul şi încrederea, temelia parteneriatului DAFCOCHIM – fermieri

FOTO, VIDEO: Respectul şi încrederea, temelia parteneriatului DAFCOCHIM – fermieri

Distribuie

Aproape 500 de fermieri transilvăneni au participat marţi, 21 februarie, în eleganta locaţie asigurată de Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş, la lucrările tradiţionalului simpozion de primăvară dedicat partenerilor şi colaboratorilor companiei DAFCOCHIM Târgu-Mureş. Invitaţii ediţiei din acest an a simpozionului au fost reprezentanţii companiilor Dow AgroSciences, Pioneer, Dupont şi Azomureş, care au prezentat produse din domeniul protecţiei plantelor.

4A echipa

Numărul participanţilor, în creştere

Şi de această dată, cuvântul de „bun venit” a fost rostit de Marinel Ştefan, director general al Diviziei DAFCOCHIM AGRO, care a mulţumit atât fermierilor pentru parteneriatul derulat cu DAFCOCHIM, cât şi colegilor de echipă, în special din echipa de vânzări.

„Vă mulţumesc pentru că aţi acceptat invitaţia noastră şi pentru că sunteţi partenerii noştri de încredere pe care ne putem baza tot timpul. Aşa după cum se poate vedea, în fiecare an numărul participanţilor creşte cu 5-10%. Angajăm oameni tineri alături de noi şi după cum v-am obişnuit an de an invităm alături de noi cele mai mari companii de profil din România”, a spus Marinel Ştefan.

„Dafcochim este una din puţinele societăţi din agribusiness cu capital românesc, drept urmare trebuie să le mulţumim celor doi proprietari, domnului Liviu Cojoc şi domnului Radu Fodor, care s-au străduit din 1994 şi până acum să menţină firma până în prezent”, a completat director general al Diviziei DAFCOCHIM AGRO.

5B botoman

Pilda lui Gheorghe Boţoman

Aceleaşi aprecieri pozitive la adresa parteneriatului dintre DAFCOCHIM, fermierii transilvăneni şi multinaţionale a avut Gheorghe Boţoman, a cărui pricepere în protecţia plantelor este recunoscută la nivel naţional.

„Un preot din satul meu natal, când eram copil spunea aşa: fericirea cea mai mare este atunci cânt întâlneşti pe cineva şi te simţi bine. Iar fericirea ca s-o dai, trebuie să o ai, iar ca s-o ai trebuie să începi să o dai. Pentru mine, este o mare fericire şi bucurie să mă întâlnesc cu dumneavoastră şi cu echipa DAFCOCHIM şi într-adevăr când ne întâlnim cu ei este o mare bucurie. Tot acest preot spunea că nu băutura şi mâncarea şi alte lucruri lumeşti sunt cele mai frumoase lucruri pe Pământ, ci bucuria de a te întâlni cu un om, să te uiţi în ochii lui şi să te simţi bine. Exact asta se întâmplă astăzi, la Târgu-Mureş. Toate acestea se întâmplă datorită unui om. Liviu Cojoc. El a reuşit să facă un parteneriat de excepţie cu cei mai mari furnizori de inputuri din lume, nu din România. Câţiva dintre ei sunt prezenţi azi în sală şi suntem onoraţi să îi avem aproape”, a spus consilierul tehnic al companiei DAFCOCHIM, care a moderat în stilu-i recunoscut, adică impecabil, prezentările din cadrul simpozionului.

4E

Aprecieri din partea academicianului Sorin Chiru

Printre numeroşii specialişti de renume naţional prezenţi la simpozion s-a aflat şi academicianul Sorin Chiru, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr.

„Vă mărturisesc că ceea ce se organizează aici a devenit o constantă din punct de vedere al calităţii profesionale. Indiferent de locaţia în care ne întâlnim, Ungaria sau Târgu-Mureş, simpozionul are aceeaşi calitate deosebită, pentru că astăzi am avut ocazia să primim informaţii de ultimă oră referitoare la ceea ce înseamnă activitatea de protecţie a plantelor, ceea ce înseamnă genetică de ultimă oră şi nu în ultimul rând ce înseamnă un plan de fertilizare corespunzător”, au fost cuvintele academicianului Sorin Chiru.

5D Iulia Nicola, Dow AgroSciences

DowAgroSciences, portofoliu complet și complex

Prima prezentare a simpozionului a fost cea a companiei DowAgroSciences, reperezentată de Iulia Nicola, country manager DowAgroSciences România. ”Ne face o mare plăcere să fim prezenți la un simpozion Dafcochim. O facem de foarte mulți ani, mai bine de 20 de ani. Meritul acestei relații DAFCOCHIM – DowAgroSciences îi revine domnului George Boțoman, cel care a pus bazele acestei relații în urmă cu 20 de ani. Suntem o companie americană și punem la dispoziție în România fermierilor, prin intermediul DAFCOCHIM, un portofoliu complet și complex de erbicide pentru cereale păioase, produse pentru protecția culturilor speciale, cum le numim noi, respectiv viță de vie și pomicultură. Oferim un portofoliu complet cu produse de foarte bună ținută, restul le găsiți la partenerii noștri din industrie. Vă urez un an bun, cu recolte deosebite și multă sănătate”, a precizat Iulia Nicola.

La rândul său, Sebastian Toth, reprezentant DowAgroSciences pe Transilvania și partea de Vest a României, a prezentat oferta de produse din portofoliul DowAgroSciences, respectiv erbicidele Cerlit, Mustang, Lancelor, Pallas, Floramix și Galera, fungicidele Karathane Gold, Postalon, Systhane Forte și insecticidele Reldan, Runner și Laser. ”Încercăm să oferim fermierilor soluții și protecție la principalele culturi agricole, motiv pentru care vă doresc un an bun, cu sănătate și recolte cât mai bogate”, a subliniat Sebastian Toth.

4G Horia Pop DuPont

DuPont, peste două secole de inovație

A doua companie prezentă la simpozion a fost DuPont, reprezentată de Horia Pop, director vânzări zona Centru, care a trecut în revistă istoricul companiei precum și portofoliul de produse destinate fermierilor. ”Mulțumesc în mod deosebit partenerilor DAFCOCHIM, pentru invitația făcută și pentru oportunitatea de a ne prezenta produsele companiei. În urmă cu 10 minute am vorbit cu managerul companiei,  Iosif Vasile, care și-a dorit nespus de mult să fie și el prezent, dar agenda nu i-a permis acest lucru. M-a rugat să transmit salutul dânsului pentru fermierii prezenți la acest simpozion. DuPont este compania care s-a înființat în anul 1802, de-a lungul celor peste 200 de ani de existență are peste 37.500 de brevete și invenții. Asta înseamnă un patent la fiecare patru zile de existență. Profit de faptul că sunt și doamne în sală, când spune lycra spunem DuPont, când spunem teflon spunem DuPont, când spunem kevlar, material folosit la vestele antiglonț, spunem tot DuPont. De asemenea, naveta Columbia a plecat în spațiu și s-a întors datorită DuPont, datorită materialelor speciale din care sunt făcute aceste nave”, a menţionat Horia Pop.

5C Maria Cirja, Pioneer

Pioneer, în slujba fermierilor campioni

A treia companie prezentă în cadrul simpozionului a fost Pioneer, în frunte cu Jean Ionescu, director general Pioneer România, secondat de Maria Cîrjă, director vânzări Pioneer România și Cristian Deliu, director zonal în cadrul Pioneer România. ”Nu este întâmplător că 500 de fermieri din Transilvania și-au făcut timp să vină să asiste la prezentările noastre, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar de important. Aceasta nu ne spune decât un lucru, că aveți încredere în noi și în produsele noastre. La rândul nostru, avem încredere că anul viitor majoritatea dintre dumneavoastră veți deveni fermierii campioni ai produselor Pioneer, program pe care l-am lansat în 2016. Dacă veneam să prezentăm fel de fel de grafice poate nu ne credeați. Vă rog să nu ne credeți niciodată, singuri să cumpărați și să descoperiți valoarea unui produs. Nu credeți în ceea ce vă spunem noi, dovediți-vă singuri că ați făcut alegerea potrivită cumpărând produsele Pioneer, cultivându-le pe o suprafață mai mică, făcând comparație cu produsele care le-ați cultivat până atunci, și veți vedea singuri că ce spunem este 100% adevărat. Argumentul nostru se află în mâinile dumneavoastră, voi sunteți cei care ne spun că produsele noastre sunt cele mai bune. Vă mulțumim și vă dorim să deveniți campionii noștri în sezonul 2017”, a spus Maria Cîrjă, director vânzări Pioneer România.

4D

Produse NPK şi NPK+, de la Azomureş

Portofoliul de produse destinate agriculturii ale companiei Azomureş au fost prezentate de inginerii agronomi Szabo Istvan şi Vass Lajos.

„Încep cu îngrăşămintele minerale consacrate, cunoscute de dumneavoastră, simple cu azot, azotat de amoniu, 33,5%, nitrocalcarul, 27%, ureea, 46%, şi îngrăşămintele lichide UAN şi URAN 32%. Oferim şi îngrăşăminte complexe solide cu formulă echilibrată, tip NP, 20-20-0, şi 27 cu 13,5-0 şi îngrăşăminte de tip NPK varianta mod triplu 16 sau SOP triplu 15 cu 12,8% sulf, precum şi îngrăşăminte complexe solide cu formulă îmbogăţită, varianta NP plus cu sulf şi magneziu 20-20 cu 5 sulf şi 2 magneziu, urmează azot, fosfor cu sulf şi magneziu 18-18, cu 10 sulf şi 5 magneziu, şi varianta tip NPK+, cu sulf şi magneziu triplu 14 cu 7 sulf şi 4 magneziu şi varianta 24 cu 44 şi 10 sulf şi 5 magneziu. Urmează cele cu microelemente, cu bor şi zinc, 0,05 bor şi 0,05 zinc”, a subliniat ing. Szabo Istvan.

Totodată, speaker-ul de la Azomureş a trecut în revistă şi avantajele utilizării produselor NPK/NPK+. „Aceste produse asigură nutrienţii necesari pentru pornirea/repornirea în vegetaţie a semănăturilor şi culturilor agricole, precum şi nutrienţii de bază necesară humificării resturilor vegetale. Totodată, produsele oferă susţinere echilibrată cu nutrienţii principali, aprovizionare completă pentru culturile cele mai pretenţioase şi îmbunătăţirea substanţială a calităţii produselor agricole”, a menţionat ing. Szabo Istvan.

CASETA 1 PE PAGINA 5

Liviu Cojoc: „Avem mare încredere în fermieri!”

La finalul evenimentului, proprietarul companiei DAFCOCHIM, Liviu Cojoc, a avut amabilitatea să ne împărtăşească impresiile domniei sale cu privire la ediţia din acest an a simpozionului.

Reporter: Ce impresii aveţi după simpozionul DAFCOCHIM organizat recent la Sângeorgiu de Mureş?

Liviu Cojoc: Acest eveniment strict tehnic a reunit în aceaşi sală aproape 500 de fermieri din judeţele centrale ale Transilvaniei şi patru companii mari furnizoare de inputuri pentru agricultură: Dow AgroSciences, DuPont, Pioneer şi Azomureş. Firma noastră, DAFCOCHIM, a fost gazda acestui eveniment, iar prezenţa unui număr atât de mare de fermieri ne onorează, ne dă încredere dar şi ne obligă să le oferim cele mai performante inputuri pentru fermele lor, în condiţii contractuale flexibile şi avantajoase pentru ei.

Rep.: Sunteţi mulţumit de parteneriatul pe care îl derulaţi cu fermierii transilvăneni?

L.C.: Sunt foarte mulţumit şi am un sentiment de mândrie faţă de mesajul primit de la reprezentanţii firmelor participante, care au fost impresionaţi de seriozitatea fermierilor şi interesul lor vizibil de a înţelege cele mai noi soluţii tehnice oferite. Acest lucru pentru mine spune foarte mult şi mă face să cred că parteneriatul dintre DAFCOCHIM şi fermieri, pe deoparte şi firmele multinaţionale pe de altă parte este unul deja temeinic consolidat, cu alte cuvinte partenerii noştri se respectă reciproc şi asta o fac în ograda noastră.

Am apreciat şi cuvântul de încheiere al directorului general al Diviziei Dafcochim Agro, Marinel Ştefan, care a folosit un cuvânt sacru în mesajul lui către fermieri: “vă respectăm şi să aveţi încredere în noi”. Nu vreau decât să întăresc spusele lui Marinel şi să-i asigur pe fermieri că ne ţinem de cuvânt şi că la rândul nostru şi noi avem mare încredere în ei. Un al doilea sentiment de multumire, după acest simpozion este şi prezenţă în echipa DAFCOCHIM a bunului meu prieten şi sfătuitor tehnic, dr. Gheorghe Boţoman, care a mediat cu multă pricepere şi imparţialitate prelegerile firmelor participante. Toate la un loc îmi dau un sentiment de împlinire a lucrului bine făcut. Le mulţumesc tuturor din suflet!

Au consemnat Alex TOTH & Alin ZAHARIE

5A de sus

5E Jean Ionescu Pioneer

4F Cristian Deliu Pioneer

4H Sebastian Toth Dow AgroSciences DACA ESTE LOC

4B

4C

 

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.