Atelier de orientare în carieră dedicat tinerilor din centrele de plasament Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

Atelier de orientare în carieră dedicat tinerilor din centrele de plasament

Organizația JCI Târgu-Mureș organizează astăzi, 24 februarie, la ora 16.30, un atelier de orientare în carieră dedicat tinerilor din centrele de plasament, în cadrul căruia participanții vor putea viziona scurtmetrajul „Drumul spre succes”, își vor identifica punctele forte prin intermediul unor aplicații, vor lua parte la jocuri de rol și vor purta discuții pe marginea subiectelor abordate.

Cel mai nou proiect marca JCI Târgu-Mureș își propune să vină în sprijinul copiilor și tinerilor din centrele de plasament. Astfel, la atelierul de vineri vor fi prezenți 36 de copii între 14 și 19 de ani din centrele de plasament din Târgu-Mureș, care se pregătesc să intre pe piața muncii.
„Numărul copiilor instituționalizați prezintă un trend crescător în județul Mureș.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș relatează în raportul său o creștere a ratei abandonului, ajungând la numărul de 86 copii abandonați pe an. De asemenea, același raport redă faptul că în anul 2015 un număr de 28 de tineri au ieșit din sistemul de protecție a copilului. La finalul aceluiași an alți 388 de copii au rămas în centrele de plasament ale DGASPC. Studiile realizate până în prezent de Comisia de Probleme Sociale și Drepturile Omului arată că o sursă importantă de infracţionalitate o reprezintă tinerii instituţionalizaţi, care după împlinirea vârstei de 18 ani ies din sistemul de protecţie de stat, neavând setul de capacități și deprinderi necesare integrării în societate. Studiile au relevat că preocupările din partea societății pentru integrarea lor în societate sunt foarte reduse. Copiii instituționalizați prezintă un risc foarte ridicat pentru o varietate foarte mare de probleme sociale și comportamentale”, au precizat reprezentanții JCI Târgu-Mureș.

Voluntarii JCI Târgu-Mureș vor îndruma tinerii, le vor da teste pentru identificarea punctelor forte, pentru a ști apoi ce meserie li s-ar potrivi cel mai bine. „Fiecare membru JCI va povesti tinerilor care a fost drumul parcurs de el pentru a-și clădi cariera pe care o are în prezent și care este drumul necesar de parcurs pentru ca ei să ajungă la meseria pe care și-o doresc. La final, vor pune în practică un joc de rol pentru un interviu de angajare”, au mai spus voluntarii JCI Târgu-Mureș.
În cadrul conferințelor „Drumul spre succes” tinerii au ascultat poveștile unor mureșeni de succes. Aceștia au transmis care au fost paşii pe care i-au parcurs în atingerea succesului, modul în care şi-au început cariera, obstacolele pe care le-au întâlnit şi cum au reuşit să treacă peste ele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE