VIDEO. Priorităţile lui Péter Ferenc, preşedintele ales al UDMR Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

VIDEO. Priorităţile lui Péter Ferenc, preşedintele ales al UDMR Mureş

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a fost ales vineri, 24 februarie, în funcţia de preşedinte al UDMR Mureş. Alegerile s-au desfăşurat în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş iar Péter Ferenc, care a fost singurul candidat înscris pentru funcţia de lider al UDMR Mureş, a obţinut 291 de voturi pentru şi 10 împotrivă. „Cred că judeţul Mureş are nevoie de schimbare”, a spus, în debutul discursului de prezentare a obiectivelor mandatului, noul preşedinte al UDMR Mureş.

Obiective ale liderului UDMR Mureş

1) „Consider că este foarte importantă dezvoltarea infrastructurii din teritoriile locuite de maghiari, lobby-ul pentru Autostrada Transilvania respectiv salvarea Aeroportului Târgu-Mureş şi finanţarea investiţiilor importante pentru judeţ.”

2) „Ar trebui să fim mai atenţi la sprijinirea comunităţilor din diaspora, căutarea unor posibilităţi de colaborare cu alte judeţe, care au comunităţi de maghiari, din Transilvania, şi organizarea unor programe cum ar fi Zilele Ţinutului Secuiesc sau Premiile „Orban Balazs” sau lobby-ul pentru palinkă, care se desfăşoară în Ungaria.”

3) „Este extrem de important să ne întărim administraţiile locale. În următorii doi ani nu vor fi alegeri, dar la fiecare nivel instituţional trebuie început din timp pregătirea pentru alegerile care urmează, ca să recăpătăm încrederea. Trebuie să acordăm atenţie pentru alegerea şi pregătirea candidaţilor potriviţi.”

4) „Una din cele mai importante sarcini ale UDMR-ului, ca şi organizaţie de protecţie a intereselor este ca tinerii noştri să poată învăţa în limba lor maternă şi să gândească pe criterii competitive.”

5) „Trebuie să continuăm colaborarea cu bisericile maghiare istorice şi cu organizaţiile civice şi în acest sens există mai multe şcoli înfiinţate de biserici şi acestea trebuie sprijinite, iar organizaţiile civile trebuie consultate.”

6) „Trebuie să ne schimbăm structura organizaţională de până acum, deci în loc de organizaţii mici avem nevoie de o organizaţie judeţeană unitară. În ceea ce priveşte comunicarea directă cu alegătorii, organizaţiile locale şi consilierii locali au un rol foarte mare, pentru că ei de fapt înseamnă conexiunea directă dintre cetăţenii electori şi organizaţii.”

7) „Este foarte important să vedem în care din localităţi trebuie să ne întărim organizaţia şi este important ca persoanele care reprezintă organizaţia să poată fi contactate. Trebuie să întărim comunicarea interioară, respectiv comunicarea exterioară. Este necesară o comunicare rapidă şi eficientă nu numai prin presă, ci şi prin reţelele de socializare.”

8) „Ca să ştim de unde pornim, avem nevoie de o transparenţă organizaţională, pe lângă schimbarea posturilor şi delegaţiilor trebuie să ne reîmprospătăm baza de date, evidenţa membrilor din judeţul Mureş şi organizaţia UDMR Târgu-Mureş este cea mai mare provocare.”

9) „Următorul preşedinte al UDMR Târgu-Mureş trebuie să întărească munca regiunilor de vot din Târgu-Mureş şi să îmbunătăţească comunicarea externă.”

10) „UDMR Mureş trebuie dezvoltat, vom renova sediul judeţean pentru ca acesta să fie un loc în care oamenii care intră să poată să îşi spună doleanţele şi cererile. Tot acest proces se va desfăşura cu un buget transparent.”

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE