BC Mureș și-a răsplătit suporterii cu o evoluție bună BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

BC Mureș și-a răsplătit suporterii cu o evoluție bună

În ultima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat sâmbătă seara pe teren propriu cu scorul de 93-77 (30-20, 20-20, 24-16, 19-21) în fața formației BCM U Pitești. Calificată deja în turneul play-off a primelor șase echipe, formația argeșeană mai putea încerca ocuparea unui loc mai bun, în timp ce mureșenii urmau să-și consolideze locul 7 înaintea minicampionatului de 6 etape între ocupantele locrilor 7-10. Acest lucru, deoarece echipele încep aceste turnee cu zestrea din sezonul regulat. Meciul a avut multe momente tensionate, în special în perioadele în care oaspeții au reușit să se apropie pe tabelă. Mureșenii au început bine jocul, cu un 5-0, dar anihilat rapid de argeșeni. „Tigrii” au pus însă în următoarele mai puțin de 3 minute alte 10 puncte în cont, diferență înregistrată și la finalul primului sfert, deși BC Mureș reușise alte 15 puncte. În sfertul secund s-a mers cap la cap. Diferența de 10 puncte s-a menținut și la pauza mare, deși mureșenii reușiseră distanțarea la 16 puncte la jumătatea actului doi.
Debut furtunos, final fără emoții
BC Mureș a început foarte bine și cel de-al treilea sfert. În aproape 4 minute nu au primit niciun coș și au mai adăugat alte 10 puncte la avantaj, scorul ajungând la 60-40. A venit rândul oaspeților să înregistreze o serie de 9 puncte și jocul s-a „încins”. Mureșenii au rezistat și au refăcut diferența până la 19 puncte, intrând la ultima pauză cu un aproape liniștitor 74-56. Lazar Laci, apoi Dragoș Andrei au reușit să-și ducă echipa la 21 puncte, iar Martinic, Kalve și Dapa au înscris de la distanță când era mai mare nevoie. Astfel, BC Mureș și-a menținut în permanență un avans care le asigura victoria. Trei puncte din trei libere reușite de Markovic și un coș al lui Reed au adus liniștea la intrarea în ultimul minut. La 93-74 în echipa mureșeană au intrat și Tudor Bichiș și Cornel Cioacătă, dar până la final s-a mai înscris un singur coș de 3 puncte, reușit de Kostoski când mai erau 22 de secunde, timp pentru un atac prelungit. Acesta nu s-a mai jucat, secundele au trecut cu „arma la picior”, în aplauzele publicului și echipa încheie sezonul regulat cu o evoluție pe placul suporterilor.
BC Mureș încheie detașat pe locul 7, cu 3 puncte în fața celor de la Dinamo și Phoenix Galați și cu 4 mai multe decât SCMU Craiova, adversarele „tigrilor” în turneul de 6 etape care urmează a fi stabilit.
Marcatori:
BC Mureș: Martinic 16 (4), Lazar 16, Reed 16 (1), Dapa 15 (1), Kalve 12 (2), Markovic 9, D. Andrei 5 (1), D. Popescu 2, Santa 2. Au mai jucat Borșa, Cioacătă și Bichiș.
BCM U: Hunter 21 (2), Kostoski 15 (3), Mladenovic 12, Gabric 11(2), Marinov 9, Tudor 5 (1), Corpodean 3 (1), Zaharie 1

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE