Victorie care mai dă speranțe voleibalistelor mureșene CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 282 Vizualizări

Victorie care mai dă speranțe voleibalistelor mureșene

În etapa a XIX a Diviziei A1 la volei feminin, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a obținut sâmbătă seara o victorie spectaculoasă pe teren propriu, 3-1 (25-20, 22-25, 25-15, 25-20) în fața formației Unic Piatra Neamț. Aflate pe locul 9 al clasamentului, la 6 puncte de echipa nemțeană, ocupanta locului 6, ultimul care asigură participarea în turneul play-off, mureșencele nu aveau decât varianta victoriei. Ediția din acest an se desfășoară total diferit față de cele trecute. Primele șase echipe vor susține mincampionatul de 10 etape, tur-retur, iar următoarele 6 vor disputa turneul play-out, fără faze eliminatorii. Victoria „surprinzătoare” cu 3-0 a nemțencelor în fața Științei Bacău din etapa trecută, le oferea acestora șansa de a mări din nou diferența la 6 puncte în etapa viitoare, când vor întâlni pe teren propriu mai modesta CSU Galați, iar mureșencele vor evolua pe terenul campioanei Volei Alba Blaj. Speranțele „medicinistelor” se vor îndrepta spre ultimele două runde, când vor întâlni pe teren propriu o altă candidată, CSM Lugoj. Aceasta se află în fața lor, cu 2 puncte avantaj. CSU va juca în ultima etapă pe terenul ultimei clasate, SCM U Craiova. Nemțencele vor avea în ultimele două etape adversare din cvintetul fruntaș, dar cu greu pot fi depășite. Cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat, în urma primelor cinci clasate, aflate la mare distanță, se află grupul de patru echipe care luptă pentru acel loc 6, care va fi probabil și cel final. Ordinea acestora în momentul de față este următoarea: 6. VC Unic LPS- 26 puncte (-3 setaveraj), 7. CSM Lugoj 24 (-10), 8. Penicilina Iași 23 (-9), 9. CSU Medicina 23 (-10).
Un set pierdut care poate cântări mult
Pentru a mai putea spera, mureșencele aveau nevoie în primul de o victorie de 3 puncte, dar era important ca aceasta să fie obținută fără set pierdut. După cum se poate observa din situația prezentată, la egalitate de puncte doar Unic Piatra Neamț pare avantajată de setaveraj. Aceasta, în condiții normale ar încheia sezonul cu 29 de puncte și -6 la setaveraj, care ar fi putut să devină -7 cu jocul de sâmbătă. În cazul CSU Medicina, aceasta ar putea ajunge la 29 puncte și -7, cu trei meciuri de 3-0, deci va avea nevoie de cel puțin un punct la Blaj pentru a depăși Unic și să obțină 3 puncte cu lugojencele. Acestea din urmă vor întâlni în etapa viitoare pe teren propriu „arbitrul” Știința Bacău și în ultima pe CSU Galați.
Meciul din sala UMF a început bine pentru mureșence, care și-au adjudecat primul set la 20, dar evoluța din cel secund a lăsat de dorit. Revenirea după 11-16 la al doilea timp tehnic a fost aproape, dar s-a ajuns la 17-20 în urma unei mingi contestate acordată oaspetelor. S-a ajuns la 19-24. Pe serviciul Roxanei Iancu, mureșencele au anulat trei mingi de set, dar au cedat la următoarea și au pierdut setul la 22. Setul trei a fost fără istoric. Atacurile nimicitoare ale lui Iancu, secondată de Eliza Varga au făcut ca la primul timp tehnic tabela să arate 8-3, cu servicii impecabile ale Loredanei Dobriceanu. „Stranierele” Marija Pucarevic și Karla Klaric și-a adus din plin aportul, la fel și liberoul Laura Molnar, sau Andreea Petra, căpitanul Valentina Rusu și Ioana Alexandra Cauc, atâta cât au evoluat. Ceva emoții au fost după 18-9, în urma unei serii de greșeli individuale care au dus scorul la 18-14. Dar oaspetele au mai făcut după aceea un singur punct. Setul patru a fost unul foarte disputat, dar dominat de mureșence, care au condus în permanență, chiar cu 5 puncte. Nemțencele au reușit apropierea la un punct de câteva ori, dar CSU Medicina a încheiat impecabil jocul, adjudecându-și cele trei puncte, dar rămân sub povara pierderii unui set care ar avea valoare dublă la egalitate de puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE