Centru regional de cultură, în pregătire la Sărmaşu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

Centru regional de cultură, în pregătire la Sărmaşu

Consilierii locali ai oraşului Sărmaşu au aprobat joi, 23 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, modificarea documentaţiei de avizare a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectele “Asfaltarea drumului comunal DC 104 Balda – Vişinelu” şi “Construire Grădiniţă cu program normal în localitatea Sărmaşu”, precum şi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului “Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere Casă de Cultură din oraşul Sărmaşu”.

Proiecte continuate

Investiţia “Asfaltarea drumului comunal DC 104 Balda – Vişinelu” prevede asfaltarea a 5,5 kilometri de drum, are valoarea de 5.077.330 lei, inclusiv TVA, iar valoarea rămasă de executat este de 4.654.053 lei, inclusiv TVA.

Grădiniţa cu program prelungit va funcţiona pe strada Teilor nr. 20 din Sărmaşu, iar proiectul prevede ca imobilul cu un etaj să aibă fundaţii continue din beton sub zidărie portantă din cărămidă de grosime de 30 de centimetri, stâlpi din beton armat, centură şi planşee din beton armat, acoperiş tip şarpantă din lemn acoperită cu tablă imitaţie de ţiglă. Valoarea lucrărilor rămase de executat este de 634.327 lei, inclusiv TVA.

Casa de Cultură, modernizată

În ceea ce priveşte investiţia “Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere Casă de Cultură din oraşul Sărmaşu” aceasta va avea valoarea de 2.695.582 lei, cu TVA inclus. “Prin prezentul studiu de fezabilitate se urmăreşte stabilirea oportunităţii realizării unei investiții privind reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea Casei de Cultură din oraşul Sărmaşu. Casa de Cultură Sărmaşu poate deveni un factor esenţial în atragerea, păstrarea şi răspândirea culturii şi difuzarea cât mai largă a experienţei culturale europene şi a valorilor care definesc această experienţă. Obiectivul pe termen lung al Casei de Cultură îl reprezintă înfiinţarea unui centru regional în acestă zonă a judeţului Mureş, de iniţiere de programe pilot adresate artiştilor din regiune, adaptate nevoilor lor de dialog şi mobilitate la nivel european. Realizarea lucrărilor proiectate va face posibilă organizarea unor activităţi culturale-spectacole de teatru, muzică, dans, film, conferinţe, simpozioane menite să aibă un important rol de educare şi formare a tinerilor, în acelaşi timp fiind un lăcaş de cultură pentru întreaga comunitate din zonă”, a precizat ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE