Home / Slider / Dialog umanitar la Căminul pentru vârstnici

Dialog umanitar la Căminul pentru vârstnici

Distribuie

 

Copii minunați care cântă dumnezeieşte! E.ON România în parteneriat cu Asociaţia Resonnance România a adus muzica clasică în Casa bunicilor din Târgu Mureş.

Evenimentul este parte a unui proiect prin intermediul căruia artiștii au posibilitatea să ofere un concert de excepţie şi să aducă bucurie participanţilor, fiind cunoscută influenţa pozitivă a muzicii clasice asupra oamenilor.

Toate cele patru instituţii, şi anume Căminul pentru Persoane Vârstnice – Jimbolia, Asociația Acoperământul Maicii Domnului – Turda, Căminul de persoane vârstnice – Târgu Mureş şi Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” – Târnăveni au fost selectate din rândul beneficiarilor campaniei „Dăruieşte Lumina Crăciunului”, derulată de E.ON Energie România în luna decembrie 2016 şi prin care au fost donaţi 200.000 kWh, energie şi gaze, unui număr de 16 instituţii sociale şi de învăţământ din 11 judeţe.

Resonnance România, asociație culturală și umanitară înființată în mai 2013, este o filială a Fundației Resonnance din Elveția, a cărei președintă este Elizabeth Sombart. Misiunea Resonnance România este de a duce muzica în locuri în care ea nu ajunge și descoperirea, formarea, susținerea și promovarea tinerilor pianiști supradotați, vulnerabili din punct de vedere social, dar capabili să devină mari soliști.

Astfel, sâmbătă, 25 februarie, Fundația Resonnance România a oferit seniorilor din Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureş şi persoanelor internate la Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” – Târnăveni un concert de muzică clasică, susținut de Lavinia Dragoș, director Resonnance România și de câțiva dintre talentații elevi ai fundației, Patricia Dragoș Mihnea Chișbora și Fabiani Prscina.

Ca mesager al bunicilor, B-unica Paulina Loznean a ținut să-și exprime sentimentele momentului muzical trăit, și nu altfel, decât redând cuvintele fondatoarei Elisabeth Sombart: A fi în măsură de a asculta tăcerea este experiența supremă pe care ne-o oferă cu generozitate muzica. Ea ne face să accedem astfel la acest loc sublim, unde domnesc bucuria, frumusețea și iubirea. Pentru că este o disciplină superioară, cu aspirații elevate, asta nu înseamnă că trebuie să facem din ea valoare supremă. Chiar dacă muzica nu este un scop în sine, ea este, cred eu, o cale privilegiată, o scară de lumină care ne permite să accedem la adevăratele valori ale vieții, acelea care îl fac pe om demn de Dumnezeu”, a declarat B-unica Paulina Loznean.

Cunoscută în lumea întreagă, Elizabeth Sombart este invitată pe scene prestigioase precum Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Naţional de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveţia Fundaţia Résonnance care este prezentă în 6 ţări. Filiala din România îşi desfăşoară activitatea din 2013 în Bucureşti.

Programul muzical s-a desfășurat pe parcursul unei ore și a inclus interpretarea unor compoziții semnate de nume sonore ale patrimoniului cultural mondial, cum ar fi: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin și George Enescu. Citând din cuvintele fondatoarei Elizabeth Sombart, dr.Anca Florea, director Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureș, a ținut să mulțumească mesagerilor care au trezit, prin intermediul sunetelor, “sensibilitatea persoanelor”, au promovat “dialogul umanitar într-o relație de la inimă la inimă”, au câștigat un nou public, iar virtuozii au căpătat o nouă experiență “gratifiantă pe plan uman”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.