Florin Urcan, succes diplomatic în Portugalia Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 941 Vizualizări

Florin Urcan, succes diplomatic în Portugalia

Fostul parlamentar de Mureş Florin Urcan, în prezent ambasador al Adunării Parlamentare a Mediteranei, a participat la cea de-a 11 plenară a adunării generale, desfășurată între 22-24 februarie în Porto (Portugalia).

În cadrul sesiunilor de lucru s-au adoptat decizii extrem de importante, una dintre ele vizând direct țara noastră, care a trecut de la statutul de stat asociat la statutul de stat delegat cu drepturi depline, permanente, având dreptul de participa direct la vot, de a avea cinci delegați, precum și reprezentanți în Biroul permanent al Adunării Parlamentare a Mediteranei.

Adunarea Parlamentară a Mediteranei este un organism care este format din statele ce au deschidere la Marea Mediterană, dar nu numai, acesta dobândind un rol instituțional extrem de activ pe planul adoptării programelor și politicilor internaționale din domeniul securității statelor și combaterea terorismului, dezvoltării socio-economice a statelor, a politicilor de mediu și schimbărilor climatice, a conlucrării pozitive între civilizațiile de pe întreg mapamondul.

Florin Urcan a avut un rol determinant în adoptarea acestei decizii, fiind unul dintre reprezentanții Parlamentului României (2012-2016) care au susținut și sprijinit acceptarea statului nostru ca partener cu drepturi depline în cadrul Adunării Generale. ”Este un drum pe care am început să-l construim împreună în urmă cu câțiva ani, la care am muncit și pe care, iată, astăzi, am intrat în linie dreaptă alături de ceilalți parteneri cu drepturi depline. Sunt mândru că am avut și eu o contribuție la adoptarea acestei decizii care așează România la masa deciziilor care privesc viitorul lumii”, a declarat Florin Urcan.

De asemenea, Florin Urcan a participat la o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanți de seamă ai statelor participante, printre care și Excelenţa Sa Antonio Costa, primul-ministru al statului gazdă, Portugalia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE