Home / Reviste / Ludus / Grupul psaltic „Anastasios”, recital la Luduș

Grupul psaltic „Anastasios”, recital la Luduș

Distribuie

Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată Duminică, 26 februarie 2017, în parohia ortodoxă Luduş III din Protopopiatul Luduş, credincioşii prezenţi au avut parte de un recital susţinut de Grupul Psaltic „Anastasios” din Tîrgu Mureş, care a oferit şi răspunsurile liturgice de la strană.

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, care înseamnă începutul Postului Sfintelor Paşti, dreptmăritorii creştini prezenţi la Biserica cu hramul „Tuturor Sfinţilor” din Luduş, păstorită de pr. paroh  Ilie Dăian, au asistat la momente înăţătoare şi de adâncă trăire duhovnicească dăruite de Grupul Psaltic „Anastasios” din Tîrgu Mureş, care a oferit atât răspunsurile în cadrul Sfintei Liturgii, oficiate de pr. protopop Lucian Voşloban, pr. paroh Ilie Dăian şi pr. pensionar Leon Pui, cât şi un recital de muzică sacră în timpul momentului pricesnei.

Grupului Psaltic Anastasios a fost înfiinţat în luna noiembrie a anului 2012, în Tîrgu Mureş de către tânărul student la medicină Iustinian Ioachim Simion, în jurul căruia s-au alăturat, într-un timp foarte scurt, şi alţi tineri dornici să laude pe Dumnezeu şi în acelaşi timp să promoveze şi să readucă pe tărâmul bătrânului şi mult prigonitului Ardeal, muzica psaltică. În prezent, grupul numară peste 20 de membri activi, majoritatea fiind studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, după cum se arată pe pagina oficială de internet.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Vizita Papei Francisc comemorată printr-o placă amplasată pe fațada Aeroportului Târgu Mureș

Distribuie O placă comemorativă dedicată vizitei Suveranului Pontif, Papa Francisc, care a fost oaspetele României …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.