Home / FC Municipal / Nimic de pierdut pentru ASA pe „Dan Păltinișanu”

Nimic de pierdut pentru ASA pe „Dan Păltinișanu”

Distribuie

Ultimele două clasate în Liga I de fotbal, ACS Poli Timișoara și ASA Târgu-Mureș se întâlnesc marți, 28 februarie, de la ora 20.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din orașul de pe Bega, în partida retur din cadrul primei semifinale a Cupei Ligii Adeplast. În partida tur timișorenii s-au impus cu 4-2 și sunt favoriți la calificarea în finala competiției, unde urmează să întâlnească învingătoarea din duelul Steaua-Dinamo, unde dinamoviștii pornesc cu prima șansă după 4-1 în tur. Întâlnirea din tur a fost prima pentru ASA pe teren propriu în cadrul competiției. Clasată pe locul 6 în ediția trecută de campionat, formația mureșeană a avut adversare echipe clasate mai jos, iar primele două faze s-au disputat într-o singură manșă și regulamentul competiției prevede ca echipa clasată mai slab în sezonul precedent să fie gazdă. Astfel, mureșenii au trecut cu 2-0 la Mediaș de Gaz Metan, în fața căreia cedase recent cu 2-1 în prima etapă de campionat. Au înscris Zicu și Feketics spre finalul partidei. A urmat faza sferturilor, în care au jucat la Cluj, cu CFR. În acel joc mureșenii au trecut prin „loteria” loviturilor de departajare. Nu aveau niciun punct obținut în campionat, dar au fost aproape de calificarea în semifinale după chiar primele 90 de minute. Au deschis scorul în minutul 64 prin Kuku, dar CFR a egalat în minutul 83 prin Bud și s-a ajuns la penalty-uri, unde ASA a ratat una din cele 6 lovituri, iar clujenii două.

Parcursul bănățenilor a fost la fel de spectaculos, cu diferența că au beneficiat de avantajul terenului propriu. De pe ultimul loc, pornind cu un handicap de 14 puncte, „violeții” au învins în prima întâlnire cu 2-1 actualul lider al Ligii I, Viitorul Constanța, iar în „sferturi” au câștigat cu același scor în fața Concordiei Chiajna.

 

Rezultatul din tur, aproape decisiv

În condiții normale, întâlnirea poate fi condiderată deschisă oricărui rezultat, dar calificarea pare o sarcină aproape imposibilă pentru ASA, care ar avea nevoie de o victorie la 3 goluri diferență. Parcursul bănățenilor a fost mult mai bun în ediția de campionat, și fără penalizarea de 14 puncte ar ocupa locul 10, peste CSM Poli Iași, Concordia Chiajna, Pandurii Târgu-Jiu și…ASA, care cu cele 9 puncte ar depăși doar Pandurii, penalizată la rândul ei. Așadar, echipa timișoreană este favorită certă la calificare, chiar dacă mureșenii au avantaj în întâlnirile din campionat. În tur au învins cu 1-0 prin golul lui Ciprian Rus, primele puncte obținute în deplasare, iar în returul de „acasă”, disputat în urmă cu doar două săptămâni pe terenul CFR-ului clujean a fost 0-0. Disputarea calificării ar fi avut alți parametri dacă ASA reușea egalarea la 3 în finalul meciului din tur. Același Ciprian Rus a făcut 2-3 în minutul 78, mureșenii au forțat egalarea, dar după ce au ratat câteva situații bune, au primit de la Popovici lovitura de grație în minutele de prelungiri. În concluzie, ASA nu mai are nimic de pierdut în acest duel care va da o finalistă codașă în Liga I.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.