UMF Târgu-Mureș, colaborare educațională și științifică cu o universitate din Polonia Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

UMF Târgu-Mureș, colaborare educațională și științifică cu o universitate din Polonia

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a primit, în perioada 22-24 februarie, vizita delegației Universității Medicale Wroclaw din Polonia, reprezentată prin: prof. Jacek Szepietowski, prorector pe Dezvoltare Universitară, prof. Małgorzata Sobieszczańska, decan al Facultății de Medicină, și Kamil Machera, coordonator al Biroului de Relații Internaționale.

umf 2Potrivit UMF Târgu-Mureș, cu această ocazie s-au purtat discuții pentru dezvoltare instituțională bilaterală și s-a semnat un acord de cooperare care va permite acces la resursele educaționale și științifice ale celor două universități.
„În prima fază a proiectului de cooperare se vor efectua schimburi de experiență pentru practică medicală, independente de programul ERASMUS. În cadrul acestora se va asigura acces în clinicile și departamentele universitare, iar studenții vor beneficia de cazare din partea universității gazdă. Prin semnarea acordului ERASMUS+ se va permite din toamna acestui an accesul la mobilități pentru studenți, cadre didactice și personal administrativ. Cooperarea științifică se va realiza la nivelul Școalilor Doctorale prin dezvoltarea de proiecte comune de cercetare științifică, iar în completarea schimburilor de experiență inclusiv pregătirea din cadrul Centrului de Simulare va fi abordată”, se menționează într-un comunicat de presă al UMF Târgu-Mureș.
Acest acord de colaborare vine să completeze lista colaborărilor internaționale încheiate de UMF Târgu-Mureș cu universități din lume în vederea creșterii calității actului de formare a viitorilor medici și farmaciști și de dezvoltare a cercetării științifice.umf 3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE