FOTO: Tradițiile Văii Mureșului și Gurghiului reliefate plastic la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 517 Vizualizări

FOTO: Tradițiile Văii Mureșului și Gurghiului reliefate plastic la Reghin

Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” Reghin, Asociaţia Artiştilor Plastici, Tg. Mureş și familia lutierului Gliga Vasile a organizat, sâmbătă, 25 februarie la Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin vernisajul expoziției de pictură “Peisaj de pe Valea Mureşului superior şi Valea Gurghiului, obiceiuri şi tradiţii”. Lucrările expuse  au foat realizate în perioada 6-12 februarie în cadrul celei de a treia ediții a taberei găzduită de firmele “Gliga” din Reghin.

DSC_0563Este un lucru minunat ce s-a întâmplat în sala de expoziții a Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu”, vernisarea unei importante expoziții de pictură, consecința unei tabere care a avut loc în perioada 6-12 februarie la firmele Gliga. Este un lucru inedit faptul că în această expoziție regăsim atât artiști profesioniști cât și amatori, meritul revenindu-i Asociației Artiștilor Plastici Târgu-Mureș care adună artiști de toate calitățile, fiind una din asociațiile cele mai productive la nivel național. Este foarte bine că cei amatori pot învăța de la cei profesioniști, iar aceștia sunt bucuroși că pot împărtășii din bogăția lor și altora. În urma celor trei ediții ale taberei găzduite de familia Vasile Gliga se va realiza un catalog în care vor fi incluse toate lucrările realizate în cele trei ediții ”, a precizat Marcel Naste, directorul Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin.

Fiecare din voi are talent, fiecare are calități”

IMG_0446Prezent la vernisaj, Vasile Gliga, gazda taberei de pictură “Peisaj de pe Valea Mureşului superior şi Valea Gurghiului, obiceiuri şi tradiţii” a subliniat importanța punerii în valoare a talentului tinerilor artiști. Pornesc de la ideea că fiecare tânăr are calități. Privind la numărul mare de tineri prezenți la acest vernisaj nu pot să nu-mi amintesc că nu am fost din totdeauna om politic sau administrator de firmă. Am fost și eu ca și acești tineri, și mereu mi-a plăcut desenul. Am făcut desenul care se făcea în școala general, apoi desenul artistic la facultatea de industrializare a lemnului. Îmi amintesc de o poză cu castelul de la firmele Gliga, reliefată în una din lucrări. Vă doresc dragi tineri să aveți bucuria ca și voi să puneți o schiță, un proiect, și să aveți posibilitatea să-l vedeți construit. Vă doresc succes, deoarece fiecare din voi are talent, fiecare are calități. Acestea sunt lucrurile care trebuie să le descoperim”, a precizat Vasile Gliga, gazda taberei de pictură “Peisaj de pe Valea Mureşului superior şi Valea Gurghiului, obiceiuri şi tradiţii”

Protagoniștii expoziției

IMG_0455Vizitatorii au putut admira lucrările realizate în cadrul taberei de artiștii plastici Marcel Naste – Reghin, Barabas Iosif – Reghin, Kelner Csaba – Reghin, Maria Mera – Reghin, Reman Melinda – Reghin, Elena Harja – Reghin, Diana Moca – Reghin, Cristian Bobocea – Reghin, Elena Costinaș – Reghin, Corina Hejas – Reghin, Andreea Petruț – Lunca Bradului, Camelia Luca – Constanța, Victor Cacoveanu – Alba, Eugenia Cacoveanu- Alba, Voichița Cecălăcean – Cluj, Marta Deleanu – Turda, Bardi Natașa – Alba, Veres Zsuzsanna – Târgu Mureș, Kulcsar Maria Pârvu- Târgu Mureș, Fabian Margit – Târgu Mureș, Ioan Rusu – Târgu Mureș, Orban Ferencz – Târgu Mureș, Benko Istvan – Târgu Mureș, Jung Ildiko – Târgu Mureș și Iuliana Marin – Târgu Mureș.

DSC_0572Vernisajul a fost colorat muzical prin recitalul susținut de Grupul ”Anotimpuri” al Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” format din Enea German, Smaranda German și Geczi Jencsi.IMG_0448IMG_0442IMG_0437DSC_0562IMG_0440IMG_0461IMG_0462IMG_0463IMG_0466IMG_0467IMG_0468IMG_0464IMG_0459IMG_0458DSC_0468DSC_0467

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE