Home / FC Municipal / ASA, la primul gol din an, meci fără pretenții

ASA, la primul gol din an, meci fără pretenții

Distribuie

Partida retur din cadrul semifinalei Cupei Ligii la fotbal dintre ACS Poli Timișoara și ASA Târgu-Mureș s-a încheiat cu victoria bănățenilor cu 3-1 (2-0), care vor disputa finala competiției. Golurile au fost înscrise de Henrique, cu o dublă în minutele 17 și 27 și Cânu (min. 65) pentru timișoreni, Andrei Sin pentru ASA, care a înscris în minutul 48 golul de 2-1. După ce câștigase cu 4-2 partida din tur, echipa lui Ionuț Popa era practic cu un picior în finală. ASA avea nevoie de o victorie la 3 goluri diferență, în condițiile în care mureșenii nu au reușit să înscrie în niciuna din cele patru partide din acest an. Acesta a fost probabil și unul din motivele pentru care antrenorul Ilie Stan a început cu o echipă total schimbată față de cea aliniată în ultima etapă disputată în campionat cu FC Voluntari. Din acea echipă, dintre cei 14 jucători care au intrat în teren pe Trans Sil au mai intrat pe gazonul de pe „Dan Păltinișanu” în primul „11” doar Rougkalas, Ferfelea, Emil Dică, Ciprian Rus și Lemnaru, 6 dintre cei intrați fiind debutanți în tricoul ASA, la care s-a adăugat francezul Andre Florent. Doar doi au făcut parte din echipa de start în ambele jocuri, Rougkalas, Ferfelea, al doilea fiind schimbat încă din prima repriză. Cu toate acestea, mureșenii au început mai bine jocul și Lemnaru a avut în minutul 6 prima ocazie, dar reluarea cu capul din 8 metri a trecut de puțin lângă. A urmat o pătrundere a lui Petriș, blocată de portarul Straton, după care bănățenii au trecut la cârma jocului. La prima fază la poarta lui Bolboașă, brazilianul Henrique a reluat dintre centralii mureșeni pe lângă portar. După 10 minute acesta a reușit dubla cu un șut plasat, după ce i-a depășit cu ușurință pe Rougkalas și tânărul Szasz. Cu patru goluri avantaj în cele două manșe, timișorenii nu au mai forțat, în timp ce ASA nu a avut forța de a-și crea ocazii.

În așteptarea fluierului final

Mureșenii au ieșit de la vestiare ca o echipă care nu mai avea nimic de pierdut, cum era dealtfel și înainte de start. În minutul 48 ASA relansează jocul (nu și calificarea, pentru care mai aveau nevoie de patru goluri), cu un vole spectaculos trimis din interiorul careului de Sin. ASA joacă mai avântat și după două minute Henrique trece pe lângă „tripla” de 3-1, ratând incredibil de două ori din careul mic. Brazilianul a luftat în prima fază, apoi l-a nimerit pe Bolboașă și în minutele următoare a fost înlocuit. În minutul 65 a fost stabilit scorul final. Centrarea lui Fucek a fost reluată cu capul de Cânu, care a sărit nestingherit la marginea careului mic. Același Cânu a mai avut o bună ocazie la un corner la care a fost singurul care a sărit la cap, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poartă. Până la final s-a jucat la trecerea timpului, fără alte faze importante. ASA este eliminată cu scorul general de 3-7 și se pregătește pentru „cursa ifernală” a turneului play-out, care va începe după ultima etapă, în care vor evolua sâmbătă, pe terenul Stelei.

Au evoluat formațiile:

ACS Poli: Straton – Scutaru (68 Străuț), Bocșan, Cânu, Șeroni, Soljici, Poparadu, Croitoru (46 Bârnoi), Bărbuț, Fucek, Henrique (62 Vasi)

ASA: Bolboașă – Dulap, Rougkalas, Szasz (59 Ciolacu), Bucur, Ferfelea (32 Andre), E. Dică, Petriș, C. Rus, Lemnaru, Sin

Sursa foto: ACS Poli

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.