Home / Invatamant / Burse de cercetare pentru cadre didactice, doctoranzi și cercetători

Burse de cercetare pentru cadre didactice, doctoranzi și cercetători

Distribuie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a anunțat, pe site-ul propriu, că Serviciul German de Schimb Academic – Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) oferă burse pentru doctoranzi, cercetători și cadre didactice pentru anul 2017, data limită de aplicare fiind 1 mai pentru stagiile care încep între decembrie 2017 – mai 2018.

Astfel, se oferă burse de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători, cu durata cuprinsă între 1 și 6 luni; stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetători, cu durată de 1-3 luni; program de reinvitare pentru foști bursieri, cu durată de 1-3 luni;
burse pentru artiști și arhitecți – stagii de lucru pentru cadre didactice universitare, cu durată de 1-3 luni.
„Bursele oferă doctoranzilor și tinerilor cercetători posibilitatea de a efectua un stagiu de cercetare sau de perfecţionare în Germania. Oferta de finanțare se adresează diferitelor etape de calificare sau trepte din carieră. Bursele încurajează schimbul de experiență între colegi și formarea de rețele profesionale de specialitate. Obiectivul principal al acestui program este sprijinirea proiectelor de cercetare din cadrul unui stagiu de doctorat”, se precizează pe site-ul DAAD.

Cine poate aplica și ce se finanțează?
Conform sursei citate, îşi pot depune candidatura pentru o bursă DAAD doctoranzi sau tineri cercetători, cu rezultate foarte bune, care la momentul începerii bursei şi-au încheiat un ciclu universitar cu o diplomă de master, o diplomă echivalentă, în cazuri de excepţie şi cu o diplomă de bachelor sau care au obținut deja titlul de doctor (Post-Docs). Se finanțează un stagiu de cercetare sau perfecţionare în cadrul unei instituții de învățământ superior de stat/ acreditată de stat sau în cadrul unui institut de cercetare cu un statut similar din Germania. Proiectul de cercetare trebuie realizat cu acordul unui îndrumător științific din Germania.
Informații suplimentare despre programe se pot obține la adresa de e-mail: info@daad.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.