Home / Sanatate / Importanța tehnologiei de ultimă generaţie în tratarea diabetului zaharat de tip 1

Importanța tehnologiei de ultimă generaţie în tratarea diabetului zaharat de tip 1

Distribuie

Dr. Irina Muntean, medic primar diabet, nutriţie și boli metabolice, a fost prezentă la ediția cu numărul 10 a Conferinței Internaționale de Tehnologii Avansate în Diabet (ATTD), care a avut loc, în perioada 15 – 18 februarie, la Paris. Conferința reprezintă cel mai important eveniment din Europa, ce are ca temă tehnologia pentru tratamentul diabetului.

Această manifestare științifică a fost organizată cu scopul de prezenta imaginea globală asupra tratamentelor actuale şi viitoare, a instrumentelor şi proiectelor care să faciliteze luarea deciziilor clinice şi care să permită pacienţilor să preia controlul asupra diabetului, deoarece, potrivit specialiștilor, astăzi, datorită tehnologiilor avansate, managementul diabetului este o încercare de a simplifica rutina zilnică a oamenilor care trăiesc cu această boală.
Dr. Irina Muntean a prezentat, în cadrul întâlnirii membrilor Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, avantajele utilizării tehnologiei de ultimă generație în ceea ce înseamnă managementul diabetului zaharat de tip 1 și noutățile apărute în domeniu: insuline noi pe piață și în cercetare, pompe de insulină etc.
Potrivit medicului, la nivel mondial un procent 54% din populație utilizează tehnologiile în diabetul zaharat de tip 1. Glucometrele, pompele și senzorii de glicemie au aplicații de analiză a datelor pe internet, precum și posibilitatea de distribuire a acestor date, ceea ce înseamnă că pacienții pot împărtăși direct medicului datele obținute.
Dr. Irina Muntean are grijă de ani de zile să le transmită membrilor ASCOTID Mureș, copii, tineri și părinți, sfaturi și recomandări pentru evitarea complicațiilor și să-i țină la curent cu ultimele descoperiri în domeniu. De altfel, medicul a subliniat în repetate rânduri importanța tehnologiilor moderne în diabetul zaharat de tip 1 și cât de mult pot ușura acestea viețile pacienţilor.irina muntean


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.