Patru tipuri de burse pentru elevii din Sărmaşu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Patru tipuri de burse pentru elevii din Sărmaşu

Aleşii locali ai oraşului Sărmaşu au aprobat joi, 23 februarie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru a Consiliului Local, numărul şi cuantumul de burse care vor fi acordate în decursul anului şcolar 2016-2017.

Bursele, acordate după un regulament

Astfel, în urma dezbaterilor din comisiile de specialitate, consilierii locali sărmăşeni au decis acordarea următoarelor tipuri de burse: 5 burse de merit în cuantum de 100 lei/lună – timp de 10 luni, 28 de burse de studiu în cuantum de 50 lei/lună – timp de 10 luni, 45 de burse sociale în cuantum de 40 lei/lună – timp de 12 luni şi 5 burse de boală în cuantum de 40 lei/lună – timp de 12 luni.

Bursele de merit şi bursele de studiu vor fi acordate după un regulament care va fi hotărât de Consiliul de Administraţie al Liceului “Samuil Micu”, iar efortul bugetar va fi de 43.000 de lei.

112

Argumente pentru sprijinirea elevilor

Necesitatea acordării respectivelor burse a fost subliniată de ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, potrivit căruia în conformitate cu prevederile articolului 82 din Legea nr. 1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale, “elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social”, iar “cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a Consiliului Local.”

Un alt document care reglementează criteriile generle de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat este Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 5576/2011. “Conform articolului 20 din acelaşi Ordin, criteriile specifice de acordare a burselor de performanţă, a burselor de merit, a burselor de studiu şi a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în limitele fondurilor repartizate şi în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităţilor şcolare”, a arătat ing. Ioan Mocean.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE