Share
Home / Social / Bugetul alocat serviciilor sociale, majorat

Bugetul alocat serviciilor sociale, majorat

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) consideră că ordinul Ministerului Muncii, prin care se măreşte bugetul alocat serviciilor sociale este un pas înainte faţă de decizia luată în luna februarie, când s-au redus semnificativ fondurile pentru aceste servicii, dar reprezintă, totuşi, o soluţie parţială.
Deputatul UDMR Csep Eva Andrea, secretar al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor, consideră că noul ordin este parţial îmbunătăţit faţă de cel din luna februarie, dar în continuare există un deficit major în finanţarea acestui domeniu şi este nevoie de o strategie clară şi de armonizarea legislaţiei în domeniu. „Este inacceptabil ca fondurile alocate furnizării serviciilor sociale, să fie în permanenţă modificate, în funcţie de dispoziţia Guvernului aflat în exerciţiu. Nu se poate planifica în acest fel, organizaţiile nu îşi pot desfăşura activitatea eficient. Este nevoie de o strategie clară şi de armonizarea legislaţiei în domeniu. Totodată, trebuie păstrat un echilibru în finanţarea ONG-urilor furnizoare de servicii sociale de stat şi private, deoarece desfăşoară acelaşi tip de activitate, în condiţii de reglementare similare”, a precizat Csep Eva Andrea.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: 17 iulie – Ziua de naştere a feţelor zâmbitoare

B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tîrgu Mureș, alături de tinerii Dalma, Mihai …

Share
Share