Victorie cu garnitura a doua a campionilor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Victorie cu garnitura a doua a campionilor

Aflată la mijlocul clasamentului ediției actuale a Ligii I de futsal,  campioana en-titre City’us Târgu-Mureș a câștigat luni seara pe teren propriu cu scorul de 3-0 partida din etapa a XX-a cu KSE Târgu Secuiesc. Au înscris Csala Zsolt (min. 8), Alex Pop (21) și Dobai András (38). În urma acestui succes, târgumureșenii rămân pe locul 6, cu 30 de puncte, dar perspectivele din acest sezon sunt sumbre pentru echipa antrenorilor Cosmin Gherman și Lucian Nicușan. Ei nu s-au putut baza pe aportul lui Bogdan Covaci și Răzvan Togan (suspendați), Vlad Țipău și Andrei Boroș (accidentați), dar nici pe mai experimentații Dumitru Mimi Stoica și Csoma Alpár, care au refuzat să joace din cauza restanțelor salariale. În aceste condiții, tehnicienii mureșenilor au aliniat o formație în care dintre jucătorii obișnuiți în cele două linii de bază s-a aflat doar Mario Duque.

Cu un  lot alcătuit în principal din jucători juniori din cadrul lotului, mureșenii au obținut o victorie meritată, datorată în special dăruirii tinerilor, cu multe minute pe teren pentru Iszlai, Nagy, Tamás și Kiss, jucători care evoluează mai mult pentru echipa Under 19 a clubului.

 

Succes datorat dăruirii tinerilor

Deși obținut cu mari eforturi, succesul a fost unul meritat, City’us având o posesie mai bună și multe alte ocazii importante, dar a trecut și prin momente mai delicate, când portarii Răzvan Ctinean și Mihai Tătar au intervenit salvator. De partea cealaltă, cei din Târgu Secuiesc au ratat câteva bune oportunități pe final de meci, când soarta jocului era totuși aproape decisă. Cu un singur gol reușit în prima repriză, la finalul primului minut din cea de-a doua parte, Alex Pop a găsit culoarul spre poartă la o minge respinsă în afara semicercului, iar cu mai puțin de trei minute rămase de joc mureșenii au majorat scorul la o combinație rapidă valorificată de Dobai. Mureșenii au avut și șansa de 4-0, dar lovitura de la 10 metri acordată la al șaselea fault a fost parată de portarul oaspeților. Loviturile de pedeapsă la futsal sunt dealtfel mult mai greu de transformat în gol în poarta de handbal, cu un singur metru mai aproape de linia porții. City’us va avea sarcini dificile în ultimele două etape. Vor juca în etapa viitoare la Odorheiu Secuiesc, luni, 13 martie, de la ora 18.00, cu FK din localitate, echipă aflată pe locul 4, la 9 puncte în fața mureșenilor, iar în ultima etapă campionii vor juca pe teren propriu cu liderul la zi, United Galați.

City’us a început jocul cu formația: Cătinean- Duque, Küsöodi, Csala, Alex Pop, iar pe parcurs au mai jucat Tătar, Moldovan – Dobai, Kiss, Iszlai, Nagy și Tamás.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE