Concursul ”Mediul înconjurător și tinerii”, ediția a IV-a Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Concursul ”Mediul înconjurător și tinerii”, ediția a IV-a

Facultatea de Geografia turismului din cadrul Universității Dimitrie Cantemir  din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Inspecturatul școlar județean Mureș derulează în perioada martie–iunie 2017 a IVa ediție  a concursului  ”Mediul înconjurător și tinerii”. Acest proiect este coordonat de către conf. univ. dr. Ramona Flavia Rațiu, decan al Facultății de Geografie, Universitatea “Dimitrie Cantemir”din Târgu-Mureș și prof. Pop Florin, inspector şcolar I.S.J. Mureş.

În acest an, în concordanță cu Stategia Comisiei Europeane, tema concursului este ”Bioeconomia, o șansă pentru un viitor curat”. În cadrul acestui proiect, Facultatea de Geografia turismului își propune o serie de activități ce vizează educația ecologică a tinerilor din județul Mureș. Aceasta constă în prezentări pe tema gospodăririi resurselor  naturale și activități ecologice concrete. La nivelul fiecărei unități de învățământ liceal din județul Mureș, vor avea loc prezentările: „Schimbările climatice, cauze si efecte și ”Conceptul de Dezvoltare durabilă în viața de zi cu zi – Amprenta ecologică”. Sunt programate, de asemenea, două activitățile ecologice practice și anume o activitate de  plantare în luna martie și una de ecologizare  programată în săptămâna 15 mai 2017 – 19 mai 2017. La concurs se pot înscrie elevii  din clasele IX-XII, care vor participa la activitățile menționate și vor elabora un eseu pe tema reducerii propriei amprente ecologice. Proiectul se va încheia în 5 iunie 2017, cu ocazia Zilei mediului, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, când cei mai activi participanți la proiect vor fi premiați.

Formarea unui comportament ecologic constituie un aspect important al activităţii instructiv-educative. Implicarea tinerilor în activităţile de cunoaştere și înţelegere a unor fapte şi fenomene din universul apropiat, în identificarea şi rezolvarea unor probleme de poluare şi degradare a mediului, are ca rezultat formarea şi exprimarea unor opinii, atitudini şi comportamente pro-mediu, caracteristice cetățeanului european.

Conf. univ. dr. Ramona Flavia RAŢIU

Decan al Facultății de Geografie

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE