Durkopp Adler investește în viitor Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 746 Vizualizări

Durkopp Adler investește în viitor

Alături de experiența angajaților cu state vechi în domeniu, Durkopp Adler România mizează și pe cunoașterea, avântul și dorința de afirmare a tinerilor. Recent promovată în funcția de manager al departamentului Managementul Calității, Barat Marta este convinsă că tinerii pot oferi valoare industriei din care face parte Durkopp Adler România.

Rep.: Ce rol are Managementul Calității într-o firmă ca Durkopp Adler ?

Departamentul Managementul Calității este important în orice companie care se respectă, dar este crucial într-o firmă ca Durkopp Adler. În domeniul nostru, calitate produselor este esențială pentru beneficiari, practic reprezintă cartea noastră de vizită. De asemenea, diminuarea rebuturilor, înseamnă o reducere a costurilor.

Ce înseamnă mai în detaliu Managementul Calității la Durkopp Adler ?

????????????????????????????????????

 În anul 2007 au fost făcuți făcut primii pași pentru a certifica Durkopp Adler România din punct de vedere al asigurării calității pe baza standardului ISO 9001. Acest standard nu este impus de lege, dar reprezintă o siguranță pentru beneficiar, vizavi de calitatea produselor. După certificarea făcută de AFAQ (AFNOR Certification – Franța), pe parcursul anilor, conform graficelor, s-a constatat o creștere a calității produselor în conformitate cu cerințele clienților și o diminuare a rebuturilor.

În fiecare an are loc un audit de supaveghere a certificării, iar din trei în trei ani auditul de recertificare a sistemului implementat. Certificarea este utilă și din perspectiva faptului că datorită ei pe fluxul de fabricație există o serie de reguli, de instrucțiuni, pe care oamenii trebuie să le respecte. Avem și un laborator de metrologie unde se face verificarea instrumentelor de măsurat. Dacă sunt depistate aparate sau instrumente necorespunzătoare se trece la repararea sau înlocuirea acestora.

Legat de asigurarea calității pieselor, ar fi de amintit și faptul că, pe parcursul ultimilor ani, au fost făcute multe investiții în echipamente performante de măsură și control. De exemplu, pe baza fișierelor de tip CAD, după măsurarea și/sau scanarea produsului, prin digitalizare 3D se realizează o analiză pe computer, cu rezultate de ordinea miimilor de milimetru.

????????????????????????????????????

De când lucrați în Durkopp Adler și de când ați preluat actuala funcție?

 

Lucrez aici de 5 ani, de când am terminat facultatea. Imediat după absolvire am fost angajată cu normă întreagă. Am făcut studii de inginerie economică industrială, la Universitatea Petru Maior, cu un masterat în Managementul Calității. Am învățat multe în cei 5 ani de muncă și studiile de specialitate mă ajută foarte mult. Am preluat funcția de manager în departamentul de Managementul Calității de la începutul acestui an și îmi place  ceea ce fac. Am întărit echipa cu ingineri tineri și vor urma și alte schimbări. Cred că noi cei tineri putem aduce schimbări pozitive, care să completeze experiența celor mai vârstnici. Avem idei și concepții moderne, bazate pe ceea ce am învățat la studiile de specialitate. Eu mă bucur că cei din conducerea firmei mi-au acordat încredere și sunt convinsă că voi valorifica această șansă profesională.

Ce calități le recomandă pe femei, pentru munca lor în cadrul acestei companii ?

????????????????????????????????????

 Femeile au foarte multă răbdare, sunt minuțioase și predispuse să lucreze în zone care presupun multă migală. De asemenea, se afirmă tot mai mult în domenii care până acum erau considerate « masculine » , ca programare CNC, tehnologie de prelucrare mecanică, dispecerat și coordonare, ca și în domeniul verificării calitătii produselor.

Un gând de 8 martie pentru colege…

Le doresc să rămână fel de harnice, senine și pline energie. Să aibă parte de o primăvară frumoasă !

A consemnat Florin Marcel Sandor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE