S-a înființat Societatea Română de Transplant Medular Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

S-a înființat Societatea Română de Transplant Medular

Societatea Română de Transplant Medular, înființată recent, are ca obiectiv principal dezvoltarea activității de transplant medular în bolile hematologice și nehematologice, informează AGERPRES. În România, activitatea de transplant medular este concentrată în patru centre: Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și Spitalul Clinic Colțea.
Reprezentanții societății anunță, într-un comunicat transmis presei, că urmăresc realizarea și coordonarea cercetării științifice în această ramură medicală, la nivel național, formarea profesională continuă, precum și asigurarea activității de supervizare pentru tehnicile de transplant medular și de celule stem.

„În cadrul Societății Române de Transplant Medular ne propunem să venim în sprijinul bolnavilor care au nevoie de acest tip de transplant, prin susținerea dezvoltării acestor proceduri în România, asigurând, prin membrii societății, expertiza necesară extinderii activității de transplant medular. Ne dorim să creăm un cadru de cercetare științifică în domeniu, precum și de formare profesională continuă, care să le faciliteze profesioniștilor implicați în realizarea transplantului medular accesul la cele mai noi informații, pentru îmbunătățirea permanentă a practicii clinice”, a explicat conf. dr. Alina Tănase, președintele Societății Române de Transplant Medular, conform sursei citate.
Alina Tănase adaugă că societatea vizează stabilirea de parteneriate cu organizațiile și instituțiile naționale și internaționale active în această zonă medicală, pentru a aduce la cunoștința medicilor români progresele din domeniu, și se bazează pe o colaborare fructuoasă cu autoritățile din sistemul de sănătate în demararea unor strategii și programe naționale de sprijinire a activităților de transplant medular.
Pentru atingerea obiectivelor propuse, se menționează în comunicat, Societatea Română de Transplant Medular are în vedere: elaborarea de programe curriculare privind formarea și dezvoltarea profesională continuă în domeniu, crearea la nivel național, a unor micro-centre de resurse, informare, cercetare și instruire pentru personalul implicat în domeniu, colaborarea cu instituții guvernamentale și neguvernamentale românești și organizații internaționale, dar și derularea de proiecte de informare pentru creșterea gradului de conștientizare, în rândul publicului larg, a problematicii transplantului medular în contextul național.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE