VIDEO: Cristian Chirteş, candidat la şefia PNL Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

VIDEO: Cristian Chirteş, candidat la şefia PNL Mureş

Senatorul liberal Cristian Chirteş şi-a anunţat sâmbătă, 11 martie, într-o conferinţă de presă, candidatura la funcţia de preşedinte al organizaţiei din judeţul Mureş a Partidului Naţional Liberal (PNL). La conferinţa de presă au participat şi Teodor Atanasiu prim-vicepreşedinte al PNL şi Mihai Voicu – vicepreşedinte PNL, care şi-au făcut publică susţinerea pentru senatorul Cristian Chirteş.

„Sper că vom da un semnal de unitate”

Potrivit senatorului liberal, scopul vizitei celor doi lideri de la Bucureşti a fost „de a simţi pulsul organizaţiei” şi de a verifica modul în care sunt pregătite alegerile de la nivelul PNL Mureş.

Referindu-se la viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al PNL Mureş, Cristian Chirteş – care deţine şi funcţia de membru al Comisiei Naţionale de organizare a Congresului Naţional al PNL – a subliniat că îşi doreşte o competiţie reală şi nu o luptă în interiorul organizaţiei.

„Va fi o perioadă de campanie electorală internă, eu sper ca şi la nivelul judeţului Mureş vom da un semnal de unitate între toţi membrii ai Partidului Naţional Liberal, indiferent de la care partid politic provin sau au provenit. Nu vă ascund că am o relaţie de colaborare extraordinar de bună cu preşedintele interimar al PNL Mureş, domnul deputat Doru Oprişcan, o relaţie bună cu primarii, indiferent de partidul politic, colaborăm foarte bine cu primarul Dorin Florea pe tot ce înseamnă proiectele legate de municipiul Târgu-Mureş şi scopul acestor alegeri este de a ne întări această echipă, şi de a ne întări până la urmă structurile interne, structurile politice ale Partidului Naţional Liberal”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş, care a promis că va face echipă cu toţi membrii ai Partidului Naţional Liberal.

Atanasiu şi Voicu, discurs pro Chirteş

La rândul lor, Teodor Atanasiu şi Mihai Voicu au recunoscut că PNL trece printr-un proces de reconstrucţie şi s-au declarat în favoarea unor alegeri cu mai mulţi competitori.

„Am venit să-i dăm o mână de ajutor şi să-l sprijinim (pe Cristian Chirteş – n.a.), pentru că îl cunoaştem demult, îi ştim activitatea, îi ştim anvergura, ştim ce poate să facă, suntem convinşi că în frunte cu el liberalii mureşeni vor putea să revină pe primul loc, vor putea să fie cei mai credibili politicieni care să-i reprezinte pe mureşeni în administraţia publică locală, judeţeană şi centrală”, a precizat Teodor Atanasiu.

„Şi eu, alături de Teodor Atanasiu, dar nu numai, îl susţinem şi îl sprijinim pe domnul Chirteş în această competiţie pe care – iată – o declanşează astăzi, în deplin spirit liberal. Am fost coleg patru ani în Camera Deputaţilor cu domnul Chirteş, ştiu nu doar că este un bun om politic, dar este şi un profesionist desăvârşit în domeniul său profesional şi cred că în acest moment Partidul Naţional Liberal are nevoie de preşedinţi care dincolo de numele lor, de lideri care dincolo de numele lor, de cum îi cheamă, trebuie să îndeplinească câteva condiţii”, a menţionat Mihai Voicu.

Alegeri „de jos în sus”

Recent, Consiliul Naţional al PNL a stabilit calendarul alegerilor de la nivelul filialelor judeţene, dar şi a alegerilor naţionale. Astfel, Congresul Naţional al PNL va avea loc în data de 17 iunie, la Bucureşti, iar filialele judeţene trebuie să încheie alegerile până cel târziu în data de 2 mai.

Alegerile pentru ocuparea funcţiilor de conducere vor evolua „de jos în sus”, respectiv de la nivelul organizaţiilor comunale, la cele orăşeneşti, judeţene şi naţionale.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE