BC Mureș se menține în frunte în play-out, dar pierde din avans BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

BC Mureș se menține în frunte în play-out, dar pierde din avans

În cea de-a II-a etapă a turneului play-out al Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut întâlnirea disputată duminică seara în sala Dunărea din Galați, încheiată cu scorul de 94-91 (32-23, 25-29, 24-23, 13-16) în favoarea formației locale Phoenix. Mureșenii au ratat de această startul, cedând primul sfert la scor, după ce în primele minute avantajul a alternat. După desprinderea gazdelor, BC Mureș s-a mai apropiat până la 5 puncte, dar a intrat în ultima jumătate de minut cu handicap de 12 puncte, redus de un coș de 3 a lui Dapa. În actul secund gălățenii s-au distanțat din nou la peste 10 puncte, dar „tigrii” au revenit și au redus diferența până la 3 puncte. Au câștigat sfertul, iar la pauza mare Phoenix a intrat cu un avans de 5 puncte, ambele echipe reușind să înscrie peste 50 de puncte în prima repriză (57-52).

Mai multă prudență, mai puține reușite
Revenirea de la vestiare a găsit din nou echipa gazdă mai decisă și gălățenii s-au despins din nou la 10 puncte, după care două reușite de câte 3 puncte ale lui Dragoș Andrei au relansat jocul. La intrarea în ultimele patru minute ale sfertului BC Mureș mai avea de recuperat doar 3 puncte, după care Goran Martinic și-a adus echipa la distanță de un singur coș. Gălățenii au rezistat și la ultima pauză aveau din nou avans de 6 puncte. Acesta a fost și cea mai mare diferență pe parcursul sfertului patru, în care mureșenii au reușit să și egaleze prin Dani Popescu la 87, cu un coș de 3. Acesta a ratat la următorul atac o altă aruncare de la distanță și Phoenix a înscris de două ori. Lazar Laszlo a înscris 2 puncte la intrarea în ultimele două minute, dar până la final doar Martinic a mai reușit alte 2 puncte, dar după ce Miller reușise o nouă „treiță” pentru gazde, care a parafat practic victoria echipei sale. Cele două echipe au fost foarte preocupate de anihilarea „lunetiștilor”, astfel reușitele de la distanță fiind mult mai puține.
În urma acestei înfrângeri, avantajul mureșenilor în lupta pentru ocuparea primului loc din cele două ce vor intra în faza eliminatorie s-a redus la doar două puncte. BC Mureș mai are de susținut în cadrul turului partida de pe teren propriu cu Dinamo, programată pentru duminică, 19 martie, de la ora 18.00, după care va începe returul, cu alte trei etape, dintre care la Târgu-Mureș se va mai juca doar partida cu Phoenix, principala contracandidată în lupta pentru locurile 7-8.
Marcatori:
Phoenix: Bojovic 27, Miller 25 (3×3), Gigino 18 (1), Guțoaia 9 (1), Pesic 7 (1), Brandon 6, Petica 2.
BC Mureș: Martinic 24, Dapa 17 (2), Reed 17, D, Popescu 7 (1), Lazar 6, Markovic 6, D. Andrei 6 (2), Kalve 4, Borșa 4. A mai jucat Santa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE