Home / FC Municipal / Cifre „interesante” în dreptul ASA înaintea play-out

Cifre „interesante” în dreptul ASA înaintea play-out

Distribuie

Încheind pe ultimul loc al clasamentului sezonului regulat din Liga I de fotbal și datorită penalizării de 9 puncte, ASA Târgu-Mureș s-ar fi aflat în coada unui clasament „real” (fără penalizări). La unele capitole însă, la aspectele negative situația s-a mai redresat în ultima perioadă. Cu cele mai puține puncte obținute pe teren propriu, echipa mureșeană, cea care ceda în urmă cu două sezoane titlul cu un prim eșec pe Trans Sil în ultima etapă, acum a piedut 7 meciuri, obținând doar 12 puncte din 39 posibile. La acest capitol negativ a fost întrecută de echipa fostului antrenor al ASA (Dan Alexa), Concordia Chiajna, care a reușit tot atâtea puncte, dar cu golaveraj mai slab. Ultima este și la punctele aduse din deplasare, cu doar 9, sub ACS Poli Timișoara, cu 10. Nu a fost învinsă pe cinci din cele 13 stadioane, patru dintre ele fiind adversare în play-out. A câștigat la Timișoara și Chiajna, a remizat la Voluntari și Iași, la care se adaugă punctul de la Steaua.

 

Mureșenii s-au mai „cumințit”

Mai mereu în coada clasamentului și la cartonașe, mureșenii s-au mai „cumințit” într-un clasament fair play. Au 71 cartonașe galbene și 4 roșii (Gabi Matei, plecat, câte unul Gabi Mureșan și Ciolacu). Tot atâția eliminați a avut și Dinamo și Astra, dar Steaua și Gaz Metan au avut câte 5, iar FC Botoșani și Poli Iași câte 7. În clasamentul echipelor penalizate cu lovituri de la 11 metri se află pe 5, cu 7 penalty-uri dictate în careul propriu, după Dinamo, cu 10, ACS Poli 9, Astra și CFR Cluj, câte 8. La acest aspect, deși se află la subsol la goluri primite, este în schimb lider detașat, primind doar 2 goluri din 7. Mai puține are doar Gaz Metan, care a fost sancționată în schimb de doar două ori. În ceea ce privesc penalty-uri în favoarea lor, mureșenii au „spart gheața” abia în ultima etapă, la Steaua, fiind la acel moment singura care nu a pus mingea la punctul cu var. Tot lider la un aspect negativ legat de ASA este numărul jucătorilor folosiți pe parcursul ediției. Acesta a fost influențat în special de situația clubului, mulți jucători fiind înlocuiți forțat, deoarece au părăsit echipa din acest motiv. Numărul celor plecați este de 18, fără a ține socoteala celor care s-au aflat doar „în trecere”, fără să evolueze. Totalul se află mult peste cifra 40, cu unii jucători intrați doar pentru un meci, sau câteva minute, situații impuse de lipsa unui lot complet.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.