Home / Sanatate / Viitorii medici vor derula o campanie împotriva tuberculozei

Viitorii medici vor derula o campanie împotriva tuberculozei

Distribuie

Liga Studenților din Târgu-Mureș derulează, în perioada 20 – 24 martie, a treia a ediție a campaniei de informare „Împreună învingem tuberculoza!”. Evenimentul are loc în contextul în care în data de 24 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Luptei împotriva Tuberculozei.

Coordonatorii campaniei au transmis că scopul acestui proiect este de a reduce morbiditatea și mortalitatea cauzate de tuberculoză, precum și de a limita răspândirea infecției și a bolii prin informarea populației cu privire la modul de transmitere a bolii, simptome și tratament.

Campanie de informare în licee
Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș vor merge la trei licee din municipiul Târgu-Mureș și le vor prezenta elevilor informații cu privire la această boală, cum se depistează și cum poate fi prevenită. Prezentările vor avea loc la Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” și la Grupul Școlar „Ion Vlasiu”.
„În perioada 20-24 martie, se va desfășura a treia ediție a campaniei „Împreună învingem tuberculoza” sau „Anti TB!”, sub egida Ligii Studenților, în contextul în care în data de 24 martie se marchează Ziua Mondială a Luptei împotriva Tuberculozei. Proiectul se va desfășura simultan în Târgu-Mureș, Brașov, București, Cluj, Craiova, Constanța, Iași și Oradea, unde se dorește informarea populației cu privire la această boală, începând cu liceenii, studenții și populația generală. Pe plan local, anul acesta ne-am propus să mergem la trei licee: Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” și la Grupul Școlar „Ion Vlasiu”, unde vom vorbi elevilor despre prevenția bolii, simptomele, modul de diagnostic și tratamentul acesteia, astfel încât ei să deprindă aceste cunoștințe pe care să le poată transmite mai departe și să le folosească la nevoie”, a declarat Theofana Mihăilă, coordonatoarea campaniei.

Recomandări pentru populație
Populația municipiului Târgu-Mureș va fi informată de către studenții Universității cu privire la modul de transmitere a bolii și complicațiile acesteia, astfel încât oamenii să cunoască riscurile la care se expun fără să știe. Campaniile împotriva tuberculozei sunt binevenite, având în vedere că că în ultimii ani a crescut numărul persoanelor infectate cu TBC, iar tratamentul este unul îndelungat și costisitor. Joi, 23 martie, la oea 20.00, dr. Gabriela Jimborean va susține o prezentare medicală despre această afecțiune.
„Vom atenționa populația orașului împărțind pliante și vorbindu-le acestora despre situația alarmantă a țării noaste, unde sunt diagnosticate printre cele mai multe cazuri de TBC la nivel mondial, astfel încât oamenii să conștientizeze riscurile acestei boli și complicațiile la care duce acesta, ușurința cu care se transmite – prin aerul contaminat pe care îl inspirăm; faptul că acest microorganism a dezvoltat în ultima vreme o rezistență la medicamente, iar cea mai bună metodă de protecție împotriva bolii ramane imunizarea la copilași cu vaccinul BCG. Dorim ca ediția din acest an să fie una încununată de realizarea a tot ce ne-am propus. În data de 23 martie, la ora 2.00, organizăm, în Sala 1 a Universității de Medicină și Farmacie, o conferință susținută de doamna dr. Gabriela Jimborean”, a arătat Theofana Mihăilă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Pactul pentru Tineri” la Târgu Mureș, strategii de diminuare a abandonului școlar

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat astăzi, 28 martie 2024, la Liceul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.