ASA-Concordia, joc crucial pentru mureșeni FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 332 Vizualizări

ASA-Concordia, joc crucial pentru mureșeni

În etapa a II-a a turneului play-out din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește pe teren propriu sâmbătă, 18 martie, de la ora 18.00, formația Concordia Chiajna. Este un meci deosebit de important pentru echipa mureșeană, care se află în continuare pe ultimul loc al clasamentului, cu doar 6 puncte, la 4 disanță de ocupanta penultimului loc, ACS Poli Timișoara și la 5 de Pandurii Târgu-Jiu, aflată pe locul 6 în play-out, care duce la barajul cu a treia clasată din liga secundă. Cele două echipe au debutat în play-out cu înfrângeri la două goluri diferență. ASA a cedat cu 2-0 la Mediaș cu Gaz Metan și are nevoie de victorie ca de aer. De la preluarea echipei de Ilie Stan, jocul echipei a fost în vizibilă creștere, dar finalizarea lasă de dorit. A susținut în acest an 7 partide oficiale, fără a obține decât două rezultate de egalitate, ambele fără gol înscris. De partea cealaltă, formația ilfoveană, preluată de fostul antrenor al mureșenilor Dan Alexa, a susținut șase partide, a obținut două victorii, două rezultate de egalitate și a pierdut întâlnirile cu Astra Giurgiu, 1-3 pe teren propriu în sezonul regulat și cu același scor în prima etapă din play-out, în deplasarea de la CSM Politehnica Iași. Concordia are 13 puncte și în cazul unui eșec pe Trans Sil, poate fi depășită de ambele echipe aflate pe loc de baraj sau retrogradabil. Este așadar un joc foarte important pentru ambele echipe în lupta pentru evitarea retrogradării.

Mulți foști coechipieri față în față

În afara mizei mari a întâlnirii, va fi un duel între mai mulți foști coechipieri. În afara antrenorului Dan Alexa, la Concordia se mai află în lot alți patru foști jucători ai ASA. Odată cu Alexa a plecat fundașul Alin Dobrosavlevici, dar în compartimentul defensiv se mai află și Patrice Feussi, plecat în urmă cu doi ani la Dinamo, Florin Bejan, transferat în vara anului trecut mai întâi în Polonia, sau mijlocașul Raul Costin, care a început campionatul cu ASA.

Cele două și-au împărțit în sezonul regulat victoriile, dar fiecare pe terenul celeilalte. În tur Concordia era pregătită de Emil Săndoi și a câștigat la Târgu-Mureș cu 1-0, cu singurul șut expediat pe poartă. În retur a fost un final „nebun”. După ce gazdele au ratat un penalty prin Marian Cristescu în repriza secundă, Ciolacu a deschis scorul cu 3 minute înainte de final, Ciobanu a egalat în ultimul minut al timpului regulamentar, dar Gabi Matei a adus victoria în minutl 3 al prelungirilor. În caz de egalitate de puncte la final, ASA ar fi însă avantajată nu doar pentru rezultatul direct, deoarece primul criteriu este în favoarea echipelor care nu au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.

Înaintea dublei din acest sezon, cele două s-au mai întâlnit în jocuri oficiale de șase ori, bilanțul general fiind favorabil tot mureșenilor, cu cinci victorii la două şi o remiză. Cu un an înainte, ASA a reușit o dublă, 1-0 pe teren propriu și 2-1 în deplasare în retur și a reușit în extremis clasarea pe loc de play-off. Precedentele două întâlniri oficiale au adus câte o victorie de fiecare parte. Prima a fost în 16-imile Cupei României din sezonul 2014-2015, disputată la Târgu-Mureş, încheiată 4-1 pentru ASA, iar următoarea în sferturile Cupei Ligii din ediția trecută, când ilfovenii au învins cu 1-0 pe teren propriu, prin autogolul lui Ionuț Balaur.

 

Programul etapei a II-a din play-out

Sâmbătă, 18 martie                                           ora    (în sezonul regulat)

ASA Tg. Mureş – Concordia Chiajna             18.00         (0-1 și 2-1)
Duminică, 19 martie

Gaz Metan Mediaș      – FC Botoşani              18.00         (0-0 și 0-0)

Luni, 20 martie

ACS Poli Timișoara   – FC Voluntari             18.00         (1-0 și 1-4)
Pandurii Tg. Jiu          – Poli CSM Iaşi           20.30         (1-1 și 2-3)

Clasament

  1. Gaz Metan Mediaș      1   1 0 0 2-0   23*
  2. CSM Poli Iași               1   1 0 0 3-1   18*
  3. FC Voluntari                1   0 1 0 1-1   16
  4. FC Botoșani                 1   0 0 1 1-2   16
  5. Concordia Chiajna      1   0 0 1 1-3   13*
  6. Pandurii Tg. Jiu           1   0 1 0 1-1   11*
  7. ACS Poli Timișoara     1   1 0 0 2-1   10
  8. ASA Tg. Mureș             1   0 0 1 0-2     6

*-Rotunjirea s-a făcut în plus. La egalitate de puncte are avantaj echipa care nu a beneficiat de rotunjire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE