Share
Home / Sanatate / Noutățile în domeniul cardiologiei, prezentate la Târgu-Mureș

Noutățile în domeniul cardiologiei, prezentate la Târgu-Mureș

Societatea Română de Cardiologie și Grupul de Lucru de Cardiopatie Ischemică organizează vineri, 24 martie, începând cu ora 9.00, la Hotel Plaza din Târgu-Mureș, cursul intitulat „Ischemia miocardică în practica medicală – cazuri clinice”, care va prezenta noutățile din acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, directorii de curs sunt prof. dr. Dan Dobreanu și dr. Adrian Mereuță. Evenimentul științific este organizat pe următoarele secțiuni: diagnosticul EKG al ischemiei miocardice, decizia terapeutică în angina pectorală stabilă și ischemia miocardică dificil de tratat. La sfârșitul cursului, se va organiza o masă rotundă despre tratamentul antitrombotic în sindromul coronarian acut, în cadrul căreia vor avea loc mai multe prezentări de caz, printre care amintim prezentare de caz – între risc și beneficiu în tratamentul antiagregant plachetar, prezentare de caz – triplă terapie sau triplu risc și prezentare de caz – durata DAPT la un pacient cu SCA post-CABG.

Temele abordate în cadrul cursului
Potrivit programului manifestării științifice, printre temele ce vor fi abordate joi, 24 martie, se numără: „Rolul electrocardiografiei în diagnosticul ischemiei miocardice”, „Modalități de evoluție EKG în infarctul miocardic acut”, „Aritmiile în ischemia miocardică”, „Testele neinvazive de provocare a ischemiei în decizia de revascularizare”, „Rolul FFR în evaluarea ischemiei coronariene”, „Leziunea de trunchi comun, chirurgie sau angioplastie?”, „Angioplastia la pacienții cu insuficiență renală”, „Arta tratamentului la pacienții cu comorbidități”, „Prezentare de caz – insuficiență cardiacă de etiologie ischemică cu tahicardie sinusală”, „Pacientul cu disfuncție severă de VS, chirurgie: angioplastie sau tratament medical?”. Prezentările medicale vor fi susținute de către prof. dr. Tiberiu Nanea, prof. dr. Alina Scridon, dr. Camelia Nicolae, dr. Roxana Rudzik, dr. Dan Deleanu, dr. Monica Roșca, dr. Lucian Popescu, conf. dr. Ioan Țilea, dr. Adrian Bucșa, dr. Lucian Predescu, dr. Răzvan Șerban etc. Cursul este creditat cu puncte de educație medicală continuă de către Colegiul Medicilor. Taxa de participare la curs este 50 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dr. Vass Levente: „Procedura de decontare către Casa de Asigurări trebuie regândită urgent!”

Parlamentarii UDMR nu au votat luni, 7 mai, în favoarea moțiunii simple pentru demiterea ministrului …

Share
Share