INTERVIU. Proiecte de un milion de euro, în derulare la Ghindari Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte de un milion de euro, în derulare la Ghindari

Vass Imre, primarul comunei Ghindari, localitate cu 3.250 de locuitori aflată la circa 16 kilometri de staţiunea Sovata, prezintă în interviul următor care sunt principalele proiecte aflate în derulare sau pe agenda de priorităţi a acestui an.

Reporter: Vă rog să prezentaţi proiectele la care lucraţi în prezent pentru comunitatea din Ghindari.

Vass Imre, primarul comunei Ghindari: Avem două proiecte câştigate deja, unul dintre ele are valoarea de 500.000 de euro pentru o grădiniţă cu program prelungit, unde tinerii îşi vor putea lăsa copii. Achiziţia se va face în curând, iar numărul de beneficiari va fi de circa 50 de copii. Al doilea proiect câştigat are ca obiectiv reabilitarea căminului cultural din Ghindari şi are valoarea de 500.000 de euro. Acoperişul este în stare proastă şi acum avem posibilitatea de a-l pune la punct. Căminul cultural are activităţi, atât organizate de şcoală, cât şi baluri. De asemenea, am reabilitat iluminatul public, am pus corpuri de iluminat cu led la fiecare stâlp. Am făcut investiţia din surse proprii şi din banii economisiţi vom plăti investiţia, în următorii şapte ani.

Rep.: Aveţi şi alte proiecte în pregătire?

V.I.: Da. Avem şase proiecte care acum se depun la Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR. La PNDL am depus un proiect care vizează „Extinderea, reabilitarea şi modernizarea sediului Primăriei”. E un proiect necesar, deoarece sunt probleme cu acoperişul. Un alt proiect se numeşte „Modernizarea şi reabilitării Şcolii din Trei Sate”. Acolo avem o şcoală, am făcut centrala termică, iar încălzirea se face cu gaz şi este foarte scumpă. De exemplu, în octombrie când nu a fost aşa de frig am plătit 3.500 de lei. Prin urmare, am instalat o centrală termică pe lemne. Dacă vom câştiga proiectul, vom reabilita şi clădirea, vom schimba termoizolaţia, geamurile, ferestrele şi uşile. Va fi reabilitată clădirea, iar mobilierul şcolar va fi schimbat cu unul nou. Al treilea proiect depus este pentru comunitatea din Solocma, la 7 kilometri de Ghindari. În urmă cu circa şapte ani s-a început asfaltarea, dar s-au epuizat fondurile şi acum vrem să asfaltăm Drumul Comunal 45 Ghindari – Solocma. De asemenea, avem un teren de sport în Ghindari, început acum cinci ani. Trebuiau făcute pistă de alergare, vestiare, dar firma constructoare a intrat în insolvenţă şi dorim să continuăm proiectul.

Rep.: Care este situaţia în privinţa reţelei de apă potabilă şi canalizăre?

V.I.: Anul trecut am reuşit să predăm la STC Sovata canalizarea. Din păcate, nu avem canalizare pe toate străzile, doar la Ghindari şi în Trei Sate. Staţia de epurare deja s-a pornit în Trei Sate, funcţionează, şi acum vrem să continuăm extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare în Trei Sate şi Ghindari.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE