Legea sportului, modificare în favoarea categoriilor defavorizate Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Legea sportului, modificare în favoarea categoriilor defavorizate

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.61/2016 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. Noua lege, adoptată cu votul Grupului Palamentar al PSD, elimină disfuncţionalităţile în procesul de finanţare a activităţii sportive din sume de la bugetul de stat şi prevede acordarea de sprijin financiar pentru toate categoriile de sportivi.
După finalizarea Jocurilor Olimpice, precum şi a celor Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016, sportivii cu nevoi speciale nu au putut fi premiaţi la nivelul celor olimpici, deşi în lege se menţiona că nu există discriminări între cele două categorii, ele având drepturi egale., Prevederile vechii legislaţii însă, permiteau să fie premiaţi doar sportivii paralimpici care au luat medalii, respectiv locurile I-III, spre deosebire de ceilalţi sportivi, care primesc premii pentru și pentru locurile IV-VI.

Modificările aduse de noua lege prevăd:
• Permite premierea sportivilor cu nevoi special la nivelul celor olimpici;
• De asemenea, s-a completat şi s-a modificat modul de calcul al rentei viagere (măsură de protecţie socială a sportivilor de performanţă), care în vechea lege era neclar, lăsând loc la diferite interpretări şi generând inechităţi raportat la performanţele obţinute. Modificările propuse stabilesc un mod de calcul clar, precis, fără echivoc şi plafonează nivelul maxim al rentei viagere la 5 salarii medii brute. Astfel, se creează un cadru normativ unitar referitor la calcularea rentei viagere pentru cei cu performanţe deosebite, fapt necesar având în vedere că există situaţii concrete în care sportivi cu realizări majore beneficiază de mai puţine drepturi decât cei cu performanţe inferioare.
• Totodată, se introduc în noul act normativ şi condiţiile cumulative pe care trebuie să le îndeplinească un sportiv de performanţă pentru a beneficia de rentă viageră.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE